A torna kezdődobását a fogyatékkal élő szépségkirálynő, Weisz Fanni végezte el, és ezután rögtön megkezdődött a küzdelem. A szervezők az 1995-ös korosztályból hívtak meg csapatokat, és a házigazdákon kívül a nagyatádiakat, a körmendieket és a zalaegerszegieket is láthatta a közönség. Kadarkúton napjainkban is népszerű a kézilabda.

Kovács Zoltán főrendező azt mondja: egy problémájuk van, felvetette a fejét, a pénzhiány. A lelkesedéssel nincs gond, az utánpótlásuk is jól működik. Köszönhetően edzőtársainak, Karsainé Füle Anikónak és a szülőknek, akik úgy állnak a dologhoz, hogy Kadarkúton volt múltja a kézilabdának, van jelene és lesz jövője is – tette hozzá

Teremi József 1961-ben kezdte el a kézilabda oktatását Kadarkúton. Ő alakította meg a csapatot, amely később megyebajnokságot nyert és a diákolimpiákon is jól helytállt. A régi tanítványok ezúttal is összejöttek a torna és az egykori mester tiszteletére.

Teremi József egykori, kadarkúti  testnevelő-edző szerint van, aki Milánóból jött haza, de bárhol is lakjanak a volt kézilabdázóik, szívesen visszajönnek, azok is, akik már nem játszanak. - Nekünk komoly csapatunk volt, nem csak ilyen tedd ide-tedd oda, a diákolimpia országos döntőjében is értünk el eredményeket – mondja Teremi József.

A jelen és a jövő reménységei szintén sikeresek: a kadarkúti lányok az idén is megnyerték a Teremi Kupát a Rinyamenti KC és a Körmend előtt. A gólkirályi címet Karsai Anna érdemelte ki.

Erről a tornáról senki sem tért haza üres kézzel: Weisz Fanni is gazdagabb lett egy eredeti kadarkúti mezzel.

Címkék: kézilabd, ért véget, női, hazai, Kadarkút, sport