A kaposvári együttes új edzővel és több rutinos játékossal vágott neki a 2010/2011-es pontvadászatnak. A lányok az alapszakaszban végig harcban voltak az első helyért, és végül mindössze egy ponttal maradtak le a nagy rivális Miskolc mögött. A csapat 11 győzelemmel és 3 vereséggel fejezte be a bajnokság első részét. A középszakaszban nem várt eredmények is becsúsztak, de a BITT így is osztályozót játszhatott a feljutásért. A Békéscsaba elleni párharc kettős vereséggel zárult: a somogyiak egy náluk jobb együttestől kaptak ki. A csapat a rájátszásban öt győzelemmel és egy vereséggel végül a 10. helyet szerezte meg.

A BITT vezetőedzője Halász Márta azt mondta, Eggyel jobb helyezés reálisabb lett volna, de így sem rossz, mert csak szett-aránnyal csúsztunk le, ugyanannyi pontunk van, mint a Nyíregyházának.

A szakvezetés mégsem lehet elégedetlen, mert a mutatott játékban sikerült előrelépni a tavalyi évhez képest.

Szerintem sok mindenben fejlődtek a lányok. Centerben jóval gyorsabb támadásokat csináltunk, mint amit tavaly láttam. A figurákat az idén kezdtük el gyakorolni, ez még igazán nem jött ki. A hármason kívüli támadásokat viszont nagyon sokat gyakoroltuk egész évben. Jó lett volna végig teljes csapattal kiállni, akkor meggyőzőbb lett volna a különbség a csapatok között. Itt az újabb feladat: várhatóan több távozó lesz az érettségizők, felvételizők közül, majd most kezdjük újra - tette hozzá Halász Márta.

Az amatőr alapon működő, saját nevelésű játékosokra építő egyesületben ezúttal is a fiatalok játszották a főszerepet.

A BITT Kaposvári Női RC játékosa, Harmath Zsófia azt mondta: Szerintem én sokat fejlődtem. Az év nagyon hamar elment, jobbak is lehettünk volna, a fontos meccseken jobban oda kellett volna figyelnünk szerintem.

Idén ismét kiderült, hogy az Extraliga és az NB I erőssége között nagy a különbség.

A BITT csapatkapitánya Pálfy Marianna szerint: Szerintem az Extraliga első hat csapata van körülbelül egy szinten, az utolsó két csapat és az itteni két-három csapat van egy játéktudásban.

A kaposváriak végigdolgozzák a májust, közben pedig a junior bajnoki helyosztón és az Országos Serdülő Kupa döntőjében is bizonyírthatják tehetségüket. A jövővel kapcsolatban még sok a kérdőjel, de meghatározó tényező lesz, hogy mennyi pénzből gazdálkodhat majd a város első számú női csapata.

Címkék: halász márta, BITT, női, röplabda, kaposvár, sport