A Rákóczi idei bravúros bajnoki szereplése kivételes kupameneteléssel is párosul. A csapat története során harmadszor jutott az elődöntőbe, és először játszik vidéki csapattal a döntőért, igaz, a Videoton toronymagas esélyese a bajnokságnak és a kupának is. A Rákóczi azonban szívesen felrúgná a papírformát, Sisa tréner szerint a fiúk is úgy érzik, a kupa ugyanolyan fontos, mint a bajnokság.

A Rákóczi edzője, Sisa Tibor: Én úgy gondolom, hogy igen, magasra tettük a mércét, és a fiúk is érzik, hogy nagy a nyomás, de eddig ezt jól kezelik, küzdünk becsülettel, és a nagy elvárásnak a fiúk igyekeznek megfelelni.

A Videoton szeretne duplázni, azaz története első bajnoki címe mellé megszerezni a második kupagyőzelmet is.

A Videoton játékosa, Gosztonyi András szerint: igazából mindegy, kit kapnak, nem számolgatnak, mert a helyzetükben mindenki ugyanazt akarná, egyszerre megnyerni a bajnokságot és a kupát is, tehát ilyen szempontból teljesen mindegy, kivel játszik az ember.

A Rákóczi győzelemmel, a Videoton vereséggel hangolt a kupacsatára, a fehérváriak Szombathelyen kaptak ki, a kaposváriak viszont legyőzték az MTK-t. A szerdán 18 órakor kezdődő eseményre több kedvezményt is kínál a Kaposvári Rákóczi, a tanulók diákigazolvány ellenében ingyen tekinthetik meg a mérkőzést, a családbarát akció keretében pedig a stadion A, E, illetve F szektorába vásárolt jegy egy egész család belépésére jogosít, így szülők és gyerekek együtt szurkolhatnak a mérkőzésen.

Címkék: football, magyar kupa, videoton, rákóczi, foci, sport