A bajnokság második helyezettje látogatott a tabella vége felé kullogó Kaposmérőhöz szombaton. A megyei első osztályt két éve megnyerő Kaposmérő idén gyengébben teljesít, de megfiatalított kerete azért a középmezőny végére odaérhet.

A kaposmérői játékos edző, Meksz Gyula azt mondja: most is dobogóssal játsznak, a jövő héten a listavezető Nagybajom ellen kell szerepelniük. Jó csapatok ellen kell bizonyítanunk, hogy mi is jó csapat vagyunk. Pontszámban nem gondolkodom, én bízom még mindig abban, hogy előrébb lépünk és az első tízben tudjuk a bajnokságot befejezni – tette hozzá.

A mérőiek az első játékrészben még jól tartották magukat, a félidő utolsó percében Balogh Zsolt szerzett vezetést a vendégeknek, majd Markos növelte a Csurgó előnyét a második játékrészben. A kegyelemdöfést Balogh újabb találata adta meg a 80. percben. A Csurgó erősebb volt még két éve, a harmadosztályból visszaesett gárda jelenlegi helyezése reálisnak tűnik.

A csurgói edző, Beke Lajos szerint a csapatnak a helye szerinte a dobogón van, de ahhoz, hogy feljebb lépjenek, ahhoz anyagiak kellenek.

A találkozón 3-0 arányban nyerő csurgóiak magabiztosan őrzik második helyüket, a Kaposmérő pedig a 13. helyen tanyázik. A többi mérkőzés eredménye: Tapsony-Mezőcsokonya 1-2, Balatonszabadi-Balatonkeresztúr 1-2, Balatonszárszó-Buzsák 5-1, Lábod-Somogyvár 4-2, Babócsa-Marcali 3-1, Karád-Nagybajom 1-1, Tab-Satelit 3-1. A megyei másodosztályban északon a Ságvár, délen a Kiskorpád vezet.

Címkék: Kaposmérő, bajnokság, csurgó, foci, sport