Meglehetősen fáradtan készült a találkozóra Fekete Ádám a kaposváriak vezetőedzője, aki kevéssel a meccs előtt még a diákolimpia bajai döntőjében vezette a legjobb négy közé a Munkácsy Mihály Gimnázium V. korcsoportos együttesét. A tréner vasárnap utazik vissza a helyosztó találkozókra.

Az NB I/A-csoport alapszakaszának záró összecsapásán a 10. hely megszerzése volt a kaposváriak célja. Ehhez győzni kellett volna a Sopron ellen, ráadásul a Nyíregyházának is ki kellett volna kapni. A Sopron mindentől függetlenül a 9. helyen zár. A hazaiaknál valamennyi légiós utolsó alkalommal öltötte fel a kaposvári mezt, a túloldalon Jarvis, valamint Townes volt hasonló helyzetben. Előbbieket Monok Tibor a Kaposvári KK ügyvezető-elnöke hivatalosan, a szurkolók képviselői pedig egy-egy ajándék fotóval elbúcsúztatták a találkozó előtt.

Abszolút barátságos hangulatban kezdődött a találkozó, a kaposváriaknál Werner, Soós és Cunningham szerezte a pontokat, míg a soproni oldalon Molnár A. és Jarvis jeleskedett. A védekezéssel egyik csapat sem törődött, így amolyan gála jelleget öltött a mérkőzés. A szurkolók egy negyed után hazai vezetésnek, majd a folytatásban Werner szép zsákolásának és Soós triplájának örülhettek. A félidőig agresszívebb játékra váltottak a csapatok, de maradt a kaposvári vezetés. A folytatásban sem lehetett panasz a somogyiak teljesítményére, gyakorlatilag dobóedzéssé vált az összecsapás. Időkérés után javítottak a soproniak és ismét tízen belülre küzdötték magukat. A negyedik negyed előtt Kutasi dobta a 100. kaposvári pontot, ennek ellenére továbbra is nagy elánnal kosárlabdáztak a hazaiak. Ennek köszönhetően valósággal kiütötték a Sopront.

Fekete Ádám: – Az utolsó négy meccsen megmutatkozott, hogy van tartás a csapatban. Ha reálisan nézzük, akkor az alapszakasz tíz győzelme a körülményeink ismeretében jó teljesítmény, különösen úgy, hogy legalább három vereségünk egy-egy labdán múlott. Köszönöm a mellettünk kitartó szurkolók buzdítását, remélem ősztől ismét láthatunk élvonalbeli kosárlabdát Kaposváron. Az biztos, hogy erre a sportágra is szükség van a megyeszékhelyen.

Meszlényi Róbert: – A dobóversenyt a Kaposvár nyerte, ezúttal nem akartunk védekezni, ennek ez lett az eredménye.

 

Kaposvári KK–Kis-Rába Menti Takarék-Soproni KC 123–98 (33–31, 31–23, 37–28, 22–18)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Török R., Kiss L., Szabó G.

Kaposvári KK: J. Wilson (22/12), Medve (6/3), Soós (20/9), Werner (23/3), Cunningham (25). Csere: Fülöp (12), Kutasi (6), Márkus (-), Kováts R. (4), Kovács S. (5/3), Bíró (-). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

Kis-Rába Menti Takarék-Soproni KC: Kelley (14), Jarvis (15/15), Molnár A. (17/3), Szabó Zs. (11/6), Townes (22). Csere: Keresztes (6), Helmeczi (-), Ugaros (3/3), Gombás (6). Vezetőedző: Meszlényi Róbert. Edző: Palotai Péter.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 7–4, 7. perc: 23–24, 14. perc: 46–35, 17. perc: 54–44, 23. perc: 76–63, 28. perc: 89–76, 32. perc: 103–86, 37. perc: 116–93.

 

 

Címkék: NB-I, nyert, kosár, férfi, kosárlabda, sport