A ritmikus gimnasztika továbbra is népszerű a somogyi lányok körében: Siófokon, Nagyatádon és Kaposváron is rendszeresen űzik ezt a sportágat. A fiatalok legutóbb a diákolimpia megyei döntőjében léphettek szőnyegre.

- Decemberben kezdtük a felkészülést, addigra már készen voltak a gyakorlatok, azóta keményen edzettünk. Hazai pályán vagyunk, úgyhogy szerintem jók leszünk - mondta Szomorú Zsófia.

A kicsik természetesen jobban izgultak, mint a rutinosabb versenyzők, de végül mindenki bemutatta azt a gyakorlatot, amire készült az elmúlt hónapokban.

- Én ezt a versenyt meg szeretném nyerni. Tavaly megnyertem, tavaly előtt második lettem. Ez a megyei forduló, a regionális diákolimpia a tét - mondta Kárpáti Kitti.

A 13 esztndős Kárpáti Kitti tavaly eredményes évet zárt, és az idén is szeretne bizonyítani a hazai és a nemzetközi mezőnyben.

- Van karika, labda, buzogány, szalag, ezen a versenyen labda és szalag gyakorlatot csinálok. A karika és szalag gyakorlatomat egy orosz edző készítette, aki válogatott gyerekeket is edz Oroszországban. Én nyolc évesen kezdtem ritmikus gimnasztikázni. Mindenképpen kell hozzá alázat, szeretni kell a sportágat, megtenni érte mindent. Figyelni kell az edzőre, és követni az utasításait - tette hozzá Kárpáti Kitti.

Végül a csapatversenyben a nagyatádiak, a siófokiak és a kaposvári Táncsics fiataljai szereztek első helyezéseket. Egyéniben Nagyatádról Boros Ninetta és Murányi Anna, a kaposvári reménységek közül pedig Kulcsár Adrienn, Bóla Éva, Márvai Csenge, Takács Dalma és Kárpáti Kitti állhatott fel a dobogó tetejére. Folytatás a területi döntőn.

Címkék: ritmikus, gimnasztika, diák, olimpia, Kaposvár, sport