Idén immár második alkalommal rendezte meg a Kaposvári Asztalitenisz Club a megyei amatőr körverseny egyik fordulóját. Somogyban sokan űzik ezt a sportágat, és az egyesület ezúttal minden vállalkozó kedvű indulót vendégül látott. A viadalon 24 férfi és hat hölgy állt asztalhoz.

- Ez egy kialakult társaság, amely évek óta ebben a rendezési formában játszik. Jöttek Szekszárdról, Fonyódról, Lengyeltótiból is, bővült a mezőny - mondta Bali Tibor a Kaposvári AC elnöke.

Az egyéni versenyszámok mellett sikert arattak a páros küzdelmek is.

- Nagyon hangulatosak, mi is nagyon szeretjük. Már csak a megyei szinten játszók szerepelhetnek, újra találkozhatunk egymással, és még mindig nem unjuk egymást…- mondta Balaton Ferenc.

A siófokiak az elmúlt kilenc évben nyolcszor nyertek megyei bajnokságot, mégsem örömteli a jelenlegi helyzetük.

- A helyzet mostoha, de kitartunk, mint az utolsó mohikánok. A megyében minden csapat ingyen használhatja a tornatermet erre a sportra, Berzencén például a kultúrházba is beengedik őket. Siófokon ez nem így van, több mint 15 éve fizetnünk kell a teremért. Kétszer írtam a polgármester úrnak, de válaszra sem méltatott - tette hozzá Balaton Ferenc.

Egyéniben végül a kaposvári Borda Ilona és a balatonszárszói Illés Gergő szerezte meg az első helyet. Párosban a kaposvári Borda Ilona, Tormáné Koszorú Éva, a siófoki Bartha Béla, Balogh Arnold, valamint a Tormáné Koszorú Éva, Balogh Arnold egység örülhetett a győzelemnek.

Címkék: pong, ping, asztalitenisz, Kaposvár, sport