Vérbeli rangadót játszottak a megyei kosárlabda-bajnokság 16. fordulójában: a tabella első és második helyezettje mérte össze egymással a tudását.

- A mai meccsnek is úgy állunk neki, mint a többinek, hogy szeretnénk nyerni. Fontos mérkőzés, hiszen egy győzelemmel nagyon közel kerülnénk a bajnoki címhez. Egy jó csapat lesz az ellenfelünk, és szeretnénk jó mérkőzésen győzelemmel zárni - mondta Palócz Tamás a Kaposplast Mágusok edzője.

A Tüskevár a második helyről várta a veretlen éllovas elleni ütközetet.

- Sajnos a felkészülésre és az egész szezonra jellemző, hogy meghatározó játékosok sérültek. Ennek ellenére mindent megteszünk, hogy sikerrel vegyük ezt az akadályt is - mondta Bodródi Lajos a Tüskevár SE edzője.

A sárga mezes Tüskevár alaposan bekezdett a mérkőzésen: a fiúk az első negyedet hét, a másodikat pedig már tíz ponttal nyerték, és a nagyszünetben 55:38 arányban vezettek. A Mágusok csapata a térfélcsere után összekapta magát: javított a védkezésén, és a támadások is jobban sikerültek. A listavezető a harmadik negyedben kettő, a negyedikben pedig már 11 ponttal bizonyult jobbnak ellenfelénél, de ez sem volt elég ahhoz, hogy fordítson. A Tüskevár végül 91:87 arányban győzött, így közelebb került nagy riválisához. Így tovább tart a versenyfutás az aranyéremért.

A hétvégi fordulóban még több izgalmas mérkőzést játszottak. A Meló-Diák hat ponttal verte a Meló-Diák a Táncsics csapatát, a Somogyjád pedig néggyel a Hengert. Az alsóházi rájátszásban a nagyatádiak örülhettek magabiztos idegenbeli sikerüknek. A pontvadászat március 26-án folytatódik.

Címkék: Bodródi Lajos, Palócz Tamás, Kaposplast, Tüskevár, sport