A nyílt Somogy megyei bajnokságra a környező megyékből is érkeztek tollaslabdázók. A rendező megye színeit a segesdiek és a kaposváriak képviselték.

- Tulajdonképpen ez egy nyílt bajnokság, csak igazoltak nem vesznek részt, ez egy amatőr verseny. A lebonyolítás hasonlít a sakkozók svájci rendszeréhez: a győztes győztessel, a vesztes vesztessel játszik tovább, és kiegyenlítődnek az erőviszonyok a lebonyolítás során - mondta Pánovics Imre versenyszervező.

A viadalon a vegyespáros versenyszám volt a legnépszerűbb, amelyben 12 duó mérte össze egymással az erejét. Az első helyet végül két segedi fiatal, Kósi Aliz és Hent Márió szerezte meg.

- Az első meccs elég könnyű volt, aztán volt pár hoszabbításos meccs. Volt pár hosszabbításos meccs is, de reménykedtem benne, hogy meglesz az első hely - mondta Kósi Aliz.

A somogyi versenyző elárulta: jobban szereti a párost, mint az egyest.

- Itt ketten vagyunk, sokkal könnyebb elérni a labdákat. Amit én nem érek el, azt a társam eléri - tette hozzá Kósi Aliz.

Segesden komoly múltja van ennek a sportágnak, és akik komolyan versenyeznek, sokat edzenek is mellette.

- Minden évben országos és minden héten három edzés - mondta Hent Márió.

A somogyi tollaslabda nincs könnyebb helyzetben napjainkban, mint a többi sportág.

- A sportágunk hogy úgy mondjam, nem a fénykorát éli mostanában… Én 30-40 éve foglalkozom tollaslabdával a megyében, valamikor válogatott versenyzőim voltak és NB I-es csapatom. A túlélésre megyünk, ehhez az egyik eszköz ez a terem, itt rendezzük ezt a mostani versenyt, és ide járunk hetente két alkalommal - mondta Dr. Hegedűs György a Somogy Megyei Tollaslabda Szövetség elnöke.

Ez a sportág valóban kortalan: fiatalok és idősebbek egyaránt jó kedvvel űzhetik.

- Én biztatok mindenkit, akinek van kedve ezzel a szép sportággal megismerkedni, akár hobbi szinten is. Itt van öt pálya, és hétfőn, csütörtökön este 8 órától megtalálhatóak vagyunk itt - tette hozzá Hegedűs György.

A megyei nyílt amatőr bajnoskágot egyesben a segesdi Árvai Adrienn és a pécsi Gelencsér József nyerte meg. Férfi párosban a kaposvári Abdai Csaba, Rácz Károly, nőiben pedig a segesdi Baracsi Katalin, Árvai Adrienn duó győzött.

Címkék: Hegedűs György, tollaslabda, Somogy megye, sport