Bár más-más sportágakban érték el sikereiket, de egy valami közös bennük: ők mindannyian diákolimpiai, vagy magyar bajnoki címet nyertek a 2009-2010-es tanévben. Sőt közülük tizenketten mindkét viadalról aranyérmekkel térhettek haza. Nekik, valamint edzőiknek és testnevelőiknek is gratulált Szita Károly, Kaposvár polgármestere. Az ünnepségen átadták az év diáksportolóinak járó díjakat is. A lányoknál a Kaposvári Sportiskola úszója, Pataki Fanni vehette át a kitüntetést.

- A diákolimpiai bajnokságokon már elvártam, nyerni szerettem volna és tudtam is már, ha ebben az évben sikerül, már háromszoros diákolimpiai-magyar bajnok lezsek. Magyar bajnokságokon viszont 50 gyorson sajnos kikaptam 2 tizeddel, de 100 gyorson újabb ifi magyar bajnoki címet tudtam szerezni, úgyhogy ez szerintem nagyon jó - mesélte Pataki Fanni.

A fiúk között a Kaposvári Középület-kivitelező Adorján SE 18 éves versenyzőjét, Kováts Dávidot találták a legjobbnak.

- Az úszókarrierem alatt a legjobban sikerült a tavalyi év, mert tavaly lettem az uszonyos diákolimpián az országos versenyen kétszer első helyezett. Még soha nem kaptam ilyen díjat, kicsit izgulok is, de örülök, hogy végre én is kapok valamilyen díjat - mesélte a Lórántffys Kováts Dávid.

Az év csapatának járó díjat a Munkácsy gimnázium V-VI. korcsoportos diákolimpiai bajnok fiú teremlabdarúgó együttese érdemelte ki.

- Szerintem a megyein dőlt el az egész, mert az Építőiparival szoktunk mindig nagy csatát vívni, ha utána az országosra valamelyikünk kijut, általában az nyeri meg, már öt éve. A Munkácsy kétszer nyert, az Építő is, idén ők nyerték meg, egyszer másodikak lettek, szóval a megyében dől el az egész, országos szinten nincs olyan csapat, aki jobb lenne nálunk szerintem - mondta a Munkácsys Házi Bence.
Kaposvár város vezetése reméli, az utánpótláskorú sportolók az idei tanévben is öregbítik nemzeti sportvárosunk hírnevét az ország különböző pontjain.

Címkék: Kováts Dávid, Lórántffy, Pataki Fanni, Munkácsy, diákolimpia, sport