Lassan a végéhez közeledik a KKK nagy januári sorozata, és egyelőre felemás a mérleg. A fiúk bravúros győzelmekkel kezdték az évet, aztán otthon botlottak a Falco ellen, és a Magyar Kupából is kiestek. Emiatt is ráférne egy szép siker a társaságra - már vasárnap délután, a pécsiek ellen.

- Elsősorban úgy készülünk, hogy próbáljuk regenerálni a játékosokat. Már készülünk egy-két olyan dologgal, amiket be tudunk vetni ellenük. Fontos, hogy a kulcsemberüket meg tudjuk fogni. Ha őt semlegesítjük, lehet esélyünk. És kulcskérdés nálunk, hogy ki tudja vállalni a játékot, és ha vállalja, hány százalékos állapotban - mondta Fekete Ádám vezetőedző.

A pécsiek a kaposváriakhoz hasonlóan a nyolc közé jutásért küzdenek ezekben a hetekben. A menet közben edzőváltáson is átesett együttes jelenleg 7 győzelemmel és 10 vereséggel a 10. helyen tanyázik - egy ponttal a KKK előtt. A két csapat októberi pécsi összecsapását a PVSK nyerte meg 82:76 arányban.

- Ki-ki meccs volt, megvoltak a győzelmi esélyeink, sajnos a végjátékot rontottuk el, megpróbáljuk ezt kijavítani egy győzelemmel - mondta Márkus Tamás.

A pécsiek jó jó formában vannak, de a remények szerint Kaposváron sikerül majd megállítani őket. A szomszédvári rangadó vasárnap 17 órakor kezdődik a városi sportcsarnokban. A Kapos Televízió nézői hétfőn délután fél hattól láthatják felvételről az összecsapást.

Címkék: Magyar Kupa, kosárlabda, KKK, Kaposvár, sport