Két rangadóval zárult az alapszakasz, a Táncsics gimnázium tornacsarnokában elsőként az éllovas Kaposplast Mágusok és a tavalyi bajnok Baross Szőnyeg-Fiat KK feszült egymásnak.

- Ők éllovasok ugye, nálunk sok a hiányzó, reménykedünk a legjobbakban, bizakodóak vagyunk, talán sikerül őket elkapni - mondta Begovácz Dániel.

A címvédő jelenleg a negyedik helyen áll, ez megfelel az előzetes célkitűzéseiknek.

- Mindenképp rájátszást érő helyen szerettünk volna végezni, úgy tűnik meglesz, kicsit több vereségünk van, mint amire számítottunk, de talán év végére felpörgünk kicsit jobban - tette hozzá Begovácz Dániel.
Ebben a szezonban mindenki a Kaposplast Mágusokat szeretné legyőzni, de a 11. fordulóig ez senkinek sem sikerült.

- Úgy gondolom, hogy viseljük egész szezonban ezt a terhet, remélem, hogy a bajnokság végégig tudjuk is viselni. A rájátszásban az első öt csapat között plusz-mínusz tíz pont van, nagyon izgalmas rájátszásra számíthatunk - mondta Palócz Tamás a Kaposplast Mágusok edzője.

A tavalyi aranyérmes és a jelenlegi éllovas meccse a vártnál kevesebb izgalmat hozott. A Mágusok már az elején megléptek, a félidőben 40-20-ra elhúztak. Ezt az előnyt végig tartani is tudták. Palócz Tamás minden játékosának lehetőséget adott és a fiúk meg is hálálták a bizalmat: 76:58 arányban győztek. Az alapszakasz utolsó fordulójának másik csemegéje a Meló-Diák KK és a Tüskevár összecsapása volt. A találkozót a Tüskevár nyerte 100-67-re. Februárban már indul a rájátszás.

Címkék: Begovácz Dániel, Mágusok, Palócz Tamás, Kaposplast, sport