A 10. forduló egyik találkozóján a bajnokság egyik élcsapata a jövő reménységeivel csapott össze.

- Valóban az esélyek mellettünk szólnak, de soha nem megyünk fel úgy, hogy már eldőlt a meccs, küzdeni fogunk - mondta Gelencsér Zoltán a Tüskevár SE játékosa.

- Mindig a győzelem reményével lépünk pályára, mindig a legjobb teljesítményünket akarjuk nyújtani. Győzelemre hajtunk, és meglátjuk, mi lesz - mondta Csapó Dániel a KASI játékosa.

A Kasi-Delfinek együttese elsősorban a tapasztalatszerzés jegyében pattogtatja a labdát a megyei bajnokságban.

- Eddig egyszer győztünk, de a többi mérkőzésen sem kaptunk ki nagyon. Nagyon hasznos ez, mert igazából nem itt kell teljesítenünk, hanem a gyerek, a serdülő és a kadet bajnokságban - tette hozzá Csapó Dániel.

A Tüskevár korábban a bajnoki címig is eljutott, és a csapat tagjai az idén sem mondtak le arról, hgy a dobogón végezzenek.

- Most a másodikak vagyunk, egy vereségünk van, amit a Mágusoktól szenvedtünk el. Az első négy helyezett csapat szerintem egészen jó mérkőzéseket vív egymással, jó a színvonal - tette hozzá Gelencsér Zoltán.

A Tüskevár nyolc ponttal nyerte az első negyedet, a második tízpercben viszont némi meglepetésre a lelkes fiatalok bizonyultak jobbnak kilenc ponttal. A második félidőre aztán már nem maradt túl sok izgalom: a harmadik negyedet 10, a negyediket pedig már 19 ponttal hozta a Tüskevár legénysége, így az együttes végül 94:66 arányban bizonyult jobbnak. A győztes csapat legjobbja a 37 pontig jutó Fehér volt, a sportiskolások közül a 29 pontos Mihalics termelt a legjobban. A bajnokságot továbbra is a veretlen Kaposplast Mágusok vezeti, az éllovas a Nagyatád ellen nyert a legutóbbi fordulóban 97:51 arányban. A 11. forduló mérkőzéseit vasárnap rendezik a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium sportcsarnokában.

Címkék: Tüskevár, Somogy megye, kosárlabda, sport