A kaposváriaknál mind a Szolnok ellen megsérülő Medve Máté, mind pedig az Achilles-ín problémával küzdő Soós Gábor vállalta a mérkőzést, ám előbbi csak bemelegített társaival. A paksiaknál Mészáros Zalán hiányzott, aki térdsérüléséből még nem épült fel. A melegítő tolnaiaknál ott volt ellenben az eltiltása után idén visszatérő Farkas Attila. A bajnoki ezüstérmes paksiak vezetőedzője Horváth Imre csak az összecsapás előtt még kedélyesen beszélgetett egykori kollégájával, hiszen Fekete Ádámmal közösen is tevékenykedtek a somogyi megyeszékhelyen.
A négy külföldit foglalkoztató Atomerőmű SE csapatából ezúttal az amerikai Jibril Hodges maradt ki miután csak három légióst lehet nevezni a találkozókra. Medve helyén Kutasi kezdett a hazaiaknál, az első ziccert pedig Pavlik hagyta ki a feldobás után. A magassági fölényben lévő paksiak gyakran jutottak lepattanó labdákhoz, emiatt több akciót vezethettek. Az első három percben csak a vendégek szereztek pontot, így legjobbkor jött Soós bemutatkozó triplája. Ideges, kapkodó volt mindkét együttes játéka ezekben a percekben a színvonalra pedig jellemző, hogy sok volt az eladott labda, több dobás pedig még a gyűrűt sem találta el. Aztán Werner öt pontjával 12–12-re sikerült egyenlíteni a 8. percben. A negyed vége előtt Márkus faultját sportszerűtlennek ítélték, de a jobban hajrázó kaposváriak egy újabb Werner-triplával és a Cunningham kosárral 21–16-ra hozták a negyedet.
Derekasan küzdött a hazai alakulat, de a tolnaiaknál is pontosabban is dobtak a játékosok. Elsősorban Sales volt elemében, aki közelről egyszer sem nem hibázott. Kovács Ákos labdalopása után ismét a paksiaknál volt az előny, Fekete edző pedig jobbnak látta azonnal megszakíttatni a játékot. A szünetig Soós is aktívabb lett, Werner pedig pontjai mellett fontos lepattanókat szerzett, Kutasi triplájával pedig beállította a negyed 43–41-es végeredményét.
Szerencsére a harmadik játékrészre is átmentette formáját a haza együttes, amelyben az amerikaiak mellett Kutasi és Soós is felnőtt a feladathoz. Az első négy percben 16–0-ás szakaszt produkált a Kaposvár, és teljesen megérdemelten növelte előnyét.
Soós ziccere után pedig kereken 20 pontnyi volt a két együttes közötti különbség. A záró játékrészben kétségbeesetten próbált felzárkózni az Atomerőmű, sikerült is néhány pontot hozniuk a fáradó kaposváriakon. A pontos távoli dobásokkal végül sikerült kiharcoltni a forduló meglepetését jelentő bravúros győzelmet a vereségbe nehezen beletörődő, reklamáló paksiakkal szemben.

Fekete Ádám: – Gratulálok játékosaimnak, mert megvalósították, amit elterveztünk. Hetek óta - bár kisebb sérülések adódnak - mindenki vállalja a munkát, ennek pedig kell, hogy látszódjon az eredménye. Remélem ezzel elindulunk felfelé.
Horváth Imre: – A második félidőben kritikán aluli teljesítményt nyújtottunk több szinten, ez okozta ezt a csúfos vereségünket.


Kaposvári KK–Atomerőmű SE 101–84 (21–16, 22–25, 34–20, 26–23)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Valovics I., Kiss L., Jakab L.
Kaposvári KK: Wilson (20/9), Kutasi (15/3), Soós (22/9), Werner (23/9), Cunningham (11). Csere: Márkus (6/3), Kováts (2), Fülöp (-), Kovács S. (2), Bíró (-), Fonai (-). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.
Atomerőmű SE: Kovács Á. (19), Pavlik (5), Winters (16/9), Johnson (14/6), Sales (14). Csere: Faragó (-), Morgen (1), Tóth P. (6), Körtélyesi (6), Farkas (3). Vezetőedző: Horváth Imre. Edző: Schmidt Béla.
Az eredmény alakulása: 3. perc: 0–5, 7. perc: 7–10, 12. perc: 25–23, 18. perc: 35–35, 22. perc: 48–43, 28. perc: 73–53, 33. perc: 82–65, 37. perc: 89–69. Jók: Werner, Kutasi, Soós, Cunningham, Wilson, illetve Sales, Kovács Á., Johnson.
A junior mérkőzésen: Kaposvári KK–Atomerőmű SE 84–76 (19–22, 17–17, 25–17, 23–20)
Legjobb kaposvári dobók: Fonai (16), Kovács S. (16), Papp (10).

Címkék: győzelem, bravúr, Paks, kosárlabda, sport