Új edzővel és megújult csapattal vágott neki az ősznek a BITT együttese. A lányok az alapszakaszban végig harcban voltak az első helyért, és végül mindössze egy ponttal maradtak le a nagy rivális Miskolc mögött. A csapat 11 győzelemmel és 3 vereséggel fejezte be a pontvadászat első szakaszát.

- Alapjában véve nem lehetek elégedetlen. Jobban tetszett volna, ha eggyel feljebb végzünk, de a Miskolc még eggyel felettünk áll. Ez nem azt jelenti, hogy verhetetlenek. Amit elterveztem, 70-80 százalékban megvalósítottuk, de még fiatal a társaság, hullámzó a teljesítmény. Alapvetően elégedett vagyok, ebben a csapatban sok minden benne van, amit még nem láttunk, ezt próbálom kihozni belőlük jövőre - mondta Halász Márta vezetőedző.

A nyári szünetben négy új játékos csatlakozott a kerethez. Pintér Zsanett, Balajcza Barbara és Szombathelyi Szandra az Extraligából érkezett, Császár Alexandra pedig a pécsi egyetemi csapatból.

- A beilleszkedésem jól sikerült, barátságos volt mindenki, jól fogadtak a lányok. Technikai téren vannak lemaradások, ezt tudom, de az elmúlt hónapokban azért történtek változások, ezt így érzem magamon - mondta császár Alexandra.

A BITT három győzelemmel és három vereséggel kezdi meg a középszakaszt január közepén. A favorit Miskolc öt győzelemmel és mindössze egy vereséggel várja a folytatást. A másik két ellenfél az Újbuda és az újonc Szolnok lesz.

- Én azt hiszem, a Miskolc a nagy falat. Újbudán igaz, hogy kikaptunk, de mi nem teljesen álltunk össze, csak a harmadik szettre találtam meg a csapatot. A Miskolc a nagy ellenfél, a másik két csapatnál, ha a mi játékunkat tudjuk játszani, nem szabad, hogy gond legyen - tette hozzá Halász Márta.

A lányok a karácsony előtti napokban pihentek, a két ünnep között azonban már ismét tréningeztek. Halász Márta tehetséges tanítványai jól tudják: most kezdődik csak a java, és nagy bravúr lenne az Extraliga-tagság kiharcolása.

Címkék: Császár Alexandra, Halász Márta, BITT, röplabda, Kaposvár, sport