1953. november 25-én, épp csütörtökön 57 éve találkozott a két verhetetlennek tűnő csapat, az angol és a magyar válogatott. Ez volt az Évszázad mérkőzése. A legendás 6:3. A nagy győzelem napja 1993 óta ünnepnap, a magyar labdarúgás napja. Ennek alkalmából a kaposvári Rákóczi iskolában labdajáték fesztivált rendeztek.

- Az iskolánk életében központi helyet foglal el a sport, már 26 éve, akkor indítottuk először útjára a labdarúgó osztályokat és ez azóta töretlen sikerrel működik az iskolában. Azt gondoltuk, hogy a tanév folyamán legyen egy olyan ünnepnap, amit a labdarúgásnak szentelünk - mondta Kulcsárné Galetics Ibolya a II Rákóczi Ferenc Tagiskola igazgatója.

A Rákóczi labdarúgói szívesen passzolgattak a gyerekekkel. - Ez egy kivételes eset, ide szívesen jövök bármikor, persze máshova is, ha felkérés van. Ha pár emberrel meg tudjuk szerettetni a labdasportokat, már jó - mondta a Rákóczi FC labdarúgója Bank István.

A Rákóczi tanulói közül sokan persze nem először rúgtak labdába. A gyerekek nemcsak a focival, hanem az asztalitenisszel és a kosárlabdával is ismerkedhettek.

- Én is szívesen jöttem ebbe a terembe, hiszen a kaposvári férfi kosárlabdázás ebben a teremben kezdődött a 80-as évek elején és innét nőtte ki magát a mai KKK - mondta Monok Tibor a KKK ügyvezetője.

A KKK játékosainak segítségével a legkisebbek is betaláltak a gyűrűbe. A Kaposvári Asztalitenisz Club játékosai pedig a helyes ütőfogást mutatták meg a gyerekeknek. A rákóczi iskola jövre is szertné megrendeszni a fesztivált

Címkék: Kulcsárné Galatics ibolya, Bank István, Rákóczi iskola, labdarúgás, sport