A múlt heti 3-0-ás idegenbeli vereség után szerény reményekkel várta a visszavágót a  névváltozáson átesett kaposvári együttes. A Fino játékosai már az első szettben megmutatták, hogy a felszabadult, bátor játék eredményre vezethet. A nyitó játszmában remek blokkokkal hozta tűzbe a közönséget a házigazda, és a nyitások is jól sültek el. 19:19 után azonban a hajrá jobba sikerült az ex-kaposvári Grózer Györggyel és még több világsztárral felálló lengyel együttesnek.

A második játékrész a sportág minden szépségét felvonultatta. Az elején öt ponttal meglépett a Rzeszow, a szett derekán, Kaszap ász-nyitásával pedig már hat ponttal vezetett a Fino. A vendégek ezúttal is időben eszméltek, és a legjobbkor, 23:23-nál befogták a magyar bajnokot. A végjáték parádés labdameneteket hozott, és a nagyszerűen küzdő somogyiak Bagics Balázs foghatatlan szervájával kiharcolták az egyenlítést (28:26).

A térfélcsere után a vendégek semmit sem bíztak a véletlenre, és végig vezetve biztosan nyertek. A negyedik játszmában újra magára talált a Fino, és a fiatal kaposvári társaság ismét kitett magáért. Ismét remek nyitásokat, pontos támadásokat és hatásos blokkokat láthattunk, de ezúttal csak arra volt elég, hogy a csapat tisztes távolból kövesse ellenfelét. A lengyelek végül eljutottak a meccslabdáig, és Grózer bombájával megnyerték a mérkőzést.

A Rzeszow kettős győzelemmel jutott be a legjobb 16 közé, a Fino pedig a Challenge Kupában folytathatja majd nemzetközi kupaszereplését.

Fino Kaposvár – Rzeszow 1-3 (-21, 26, -21, -21)

Kaposvár, 300 néző. V.: Mesthdagh (belga), Kolos (bosnyák).

Fino: Kaszap 8, Hoboth 9, Szabó A. 5, Németh F. 17, Bagics 14, Csoma 7. Csere: Deák, Dömötör (libero), Schulcz 1, Laszczik. Vezetőedző: Kántor Sándor, edző Horváth Dániel.

Rzeszow: Cernic 3, Perlowski 4, Grózer 27, Akhrem 12, Millar 12, Baranowicz 2. Csere: Ignaczak (libero), Grzyb 5, Buszek 5, Ilic. Vezetőedző: Ljubomir Travica.

Címkék: Fino Kaposvár, röplabda, sport