A lányok három korosztályban szerepelnek a bajnokságokban, a legjobbakra pedig már a válogatottban is felfigyeltek.  

A Kaposplast Mágusok KK az ősszel már a hatodik évét kezdte meg, és új lendületet adott a munkához, hogy a tudatos munka 2010 tavaszára meghozta az átütő sikert. A fiatalok bejutottak a gyermekbajnokság országos döntőjébe, ahol amatőr egyesületként a kilencedik helyet szerezték meg.

Az új tanévben három korcsoportban indultak el az edzések. A legkisebbek a kenguru-bajnokságban szerepelnek, a nagyobbak pedig a gyermek és a serdülő korosztályban pattogtatnak.

- Nagyon szép sikereink vannak. Büszkék lehetünk Benke Sárira, aki a 97-es válogatott állandó tagja, és a Gyakorló NB II-es csapatában is bontogatja a szárnyait. Több olyan tehetségünk van, aki a válogatott közelébe kerülhetne, de a nyáron történtek miatt ezt egyelőre nem szorgalmazzuk - mondja Körmendiné Hajdú Gyöngyi edző.

A nyári szünetben ugyanis a korosztályos válogatott nagykanizsai edzője nemes egyszerűséggel saját klubjába csábította a kaposváriak legjobbjait... A két felkészült edző, Körmendiné Hajdú Gyöngyi és Schreck Katalin nem csak a pályán figyel oda a lányokra.

- A lényeg, amit szeretnénk megtartani: jó közösséget alkossunk. Fegyelemre, jó magatartásra neveljük a gyerekeket, azon túl pedig jönnek az eredményeink - tette hozzá Körmendiné.

Az eredmények pedig valóban jönnek. A kenguruk és a serdülők csoportjuk első helyén állnak. Bartol Szemira 10 éves, és a dobólista első helyén áll. Bajzik Sára három éve kosárlabdázik, és már megfogalmazta idei céljait. A kaposvári egyesület színeiben negyven kislány pattogtatja a labdát, és a klub vezetői folyamatosan várják azokat, akik szeretnének közelebbről is megismerkedni a kosárlabdával.

Címkék: Mágusok, kosárlabda, sport