A kaposváriak a szerda esti lengyelországi CEV-kupa találkozót és a hosszú utazást követően pénteken már újabb tétmérkőzést játszottak, és győzelmet reméltek az Anhovo ellen. A fiúk ennek szellemében kezdték a mérkőzést, és az első szettet jó játékkal sikerült is megnyerni. Kaszap foghatatlan nyitásaival indult a mérkőzés, majd az első technikai szünet után öt ponttal ellépett a házigazda. A vendégek nem hagyták magukat, és a játszma közepén egyenlíteni tudtak (15:15). A hajrá újra a kaposváriaké volt, akik Schulcz ütésével jutottak szettlabdához, Andel rövid nyitása után pedig már a 25:22-es sikert ünnepelhették.

A sikeres rajt után csalódást okozott a folytatás. A második játszmában a somogyiak végig csak futottak az eredmény után, így tulajdonképpen könnyedén egyenlített az Anhovo. A harmadik játékrészben 19:19 után a végjátékot rontotta el a magyar bajnok: a rengeteg hibával tarkított szett végén már nem tudott újítani a fáradt benyomást keltő társaság. A térfélcsere után előbb Németh Ferenc, majd Laszczik Iván próbált új színt hozni a játékba, de ez csak arra volt elég, hogy a KRSE többször is két pontra megközelítse ellenfelét. A végén már egyértelmű volt a helyzet: a vendégek megnyugtató előnyt szereztek, és az ex-kaposvári Kovács Zoltán pontjával a játszmát és vele a mérkőzést is megnyerték.
Az elmúlt hat nap nem a kaposváriakról szólt: a fiúk három meccsből hármat vesztettek, és mindössze egy szettet nyertek.

Kaposvári Röplabda SE - Salonit Anhovo 1-3 (22, -20, -22, -19)

Kaposvár, 200 néző. V.: Vedris, Hranic (horvátok)

KRSE: Kaszap 5, Hoboth 2, Csoma 8, Schulcz 11, Bagics 13, Nagy J. 5. Csere: Dömötör (libero), Gergye 8, Szabó A. 2, Laszczik 1, Németh F. 4. Vezetőedző: Kántor Sándor, edző Horváth Dániel.

Anhovo: A. Kovacic 12, Kovács Z. 10, Andel 15, Paliska 9, Dos Santos 8, Krivec 6. Csere: J. Kovacic (libero), Bektasevic, Mijatovic, Savicic. Vezetőedző: Dragutin Suker.

Címkék: Anhovo, röplabda, Kaposvár, sport