A kadett korú fiúkból álló KASI Delfinek és az ATM-VTP KK hajtott első győzelméért a Táncsics gimnázium tornacsarnokában. Csak egyetlen pont döntött, hogy ki maradt nyeretlen, rögtön kiderül.

A KASI Delfinek előbb a Nagyatádtól, majd a Mágusoktól kapott ki és a bajnokság 4. fordulójáig az ATM-VTP KK-nak sem jutott sikerélmény.

- Eddig mondhatni, a bajnokság esélyesei ellen játszottunk, a tavalyi győztes Fiat, és a korábbi többszörös bajnok Tüskevár ellen - mondja Mihályfalvi Péter, az ATM-VTP KK edzője. - Végre idén tudtunk erősíteni három új játékossal, mindig problémáink voltak center poszton, most két magas játékos érkezett, de ellenük ez még kevés volt, reméljük, ma végre sikerül nyernünk.

A kadett bajnokságban eddig hibátlanul teljesítő sportiskolások is a győzelem reményében léptek pályára.

A mérkőzés késő délelőttre volt kiírva, mégis álmosan kezdtek a csapatok. Két percet kellett várni az első kosárra, először az ATM-VTP KK talált be. Amikor a piros mezesek már 4-0-ra elhúztak, a fiataloktól lendületesebb játékot kért Simon Károly edző. A második és harmadik játékrészben már jobban ment a KASI-nak, 42 pontot termeltek, az utolsó negyed előtt így is csak egyetlen ponttal vezettek. Ezt sikerült megőrizni, a záró szakaszban mindkét gárda 13-13 pontig jutott, így a 65:64 arányú győzelemnek a KASI örülhetett. A fiúk még egy 2. fordulóból elhalasztott mérkőzést is pótoltak: a Nagyatádtól 79-54-es vereséget szenvedtek. A forduló további eredményei: Henger KK – Nagyatádi KK 81-77 és Somogyjád– Meló-Diák KK 66-64.

Címkék: megyei bajnokság, kosárlabda, sport