Hargrove mutatóit nem lehet vitatni, (három mérkőzésen átlagban közel 29 percet töltött a parketten, ami alatt 16 pontot dobott, 8.7 lepattanót szedett, 1.3 gólpasszt adott, és 2.3 labdát szerzett átlagban), ezért érthető, hogy van, aki nem érti, miért kellett elmennie.

dw

Fotó: www.alligator.org

- Hargrove három hétig volt nálunk, ezidő alatt rengeteget gyakoroltuk a védekezést, de nem láttunk semmilyen előrelépést a védekezésében - mondta a cspat hivatalos honlapján Fekete Ádám vezetőedző. - Ezen kívül edzésmunkájával is voltak problémák, melyen figyelmeztetés után sem változtatott. Ekkor kezdtünk el még játékosokat keresni és adódott egy nagyon jó lehetőség. Az új kiszemeltünkről olyan információkat is kaptunk, hogy nagyon jó mentalitású játékos. Felépítését és játékát tekintve átgondolva most úgy érezzük, hogy nagyobb segítségére lehet a csapatnak.

Az új szerzemény, Daniel Werner 203 cm magas, 104 kilogrammos 1988-as születésű játékos a Christian Brothers Academy-n végezte a középiskolát. Végzős évében az általa vezetett a gimnáziumi csapat 27-2-es mérleggel rekordot állított fel. Werner pedig megkapta a New Jersey-i „Mr. Kosárlabda" 2006. címet. A középiskola után egyetemre ment és a Billy Donovan vezetőedző által irányított a Florida Gators együtteséhez került. Újoncként tagja volt a 2007-es NCAA bajnoki címet szerző csapatnak is. Utolsó szezonjában 34 mérkőzésen szerepelt 4,6 pont, 4,1 lepattanós átlagot ért el.

A játékos az idén tavasszal végzett, rendezvényszervezésből diplomázott, majd négy évre szóló megállapodást kötött az olasz A-ligában érdekelt Virtus Bologna alakulatával. A hírek szerint ott honosítani szerették volna, ez esetben számítottak volna rá már az első esztendőben. Ezt nem sikerült elintézni, így az olasz klub - miután betelt a rendelkezésre álló külföldi keret - nem gördített akadályt távozása elé.

Wernert április végéig szerződtetthették a kaposváriak, utána visszavárják őt az olasz klubnál.

Címkék: Dan Werner, Hargrove, kosárlabda, KKK, sport