A minden igényt kielégítő reggeli után, egy kis városnézés – ami kimerült a csarnokhoz vezető út megtekintésében - és megérkezett a KRSE a CEV Kupa mérkőzés helyszínére. Ha eddig nem lett volna világos, hogy egy igazi európai sztárcsapattal mérkőzik a magyar bajnok, akkor létesítményből és a készülődésből már biztossá vált. A több mint ötezer férőhelyes csarnokban, ahol 3760 helyet a bérletes nézők foglalnak el, már a délelőtti edzés előtt nagyban folyt a munka. Ketten hárman a magasban lévő reklámtáblákról távolították el a takarófóliákat, ketten pedig a műanyag székeket törölgették nagy gondossággal, sőt a játéktéren a  vonalakat is újra ragasztották. Az átmozgató jellegű edzés után, az ebédhez felszolgált spenótos tészta nem minden játékosnak nyerte el a tetszését, de mindenki teli hassal tért pihenőre.

A mérkőzés előtt nagyjából annyi rendőr készülődött a környéken, mint Kaposváron egy Fradi focimeccs előtt, a csapat busza némi nehézségekkel jutott csak be a részére fenntartott parkolóba, de a csapathoz csatlakozott lengyel származású egykori kaposvári kosaras segítségével ez az akadály is elhárult.

A rendezőkhöz nem tudtak a kaposváriak olyan kéréssel fordulni, ami ne teljesült volna pár percen belül, minden feladathoz volt legalább egy ember, nagyjából másfél tucatnyian sürgölődtek, forgolódtak a teremben.

Sokáig úgy tűnt, hogy nem lesz ellenfele a Kaposvárnak, de aztán egy remek AC/DC nótára bemasírozott a lengyel csapat, amely a melegítés első részét, a ,,kisebbik”  – nagyjából kaposvári léptékű – teremben végezte, mint ahogy erre a két amúgy nagyon vidám játékvezető a technikai értekezleten engedélyt adott.

A magyar bajnok a Kaszap Tamás, Németh Ferenc, Csoma Krisztián, Szabó Alpár, Hoboth Ákos, Bagics Balázs összeállítású kezdőcsapatot küldte a pályára, a libero poszton ezúttal Deák Márk kapott szerepet.

Jól kezdtek a házigazdák, közel telt ház előtt és a csapat színeibe öltözött dobos szurkoló  tábor biztatása mellett. A mérkőzés első kaposvári pontját Szabó Alpár szerezte egy remek centertámadás után. Az első tapsot is megkapta a vendég együttes, miután Hoboth Ákos saját testi épségét és egy reklámtáblát nem kímélve mentett egy labdát.

A megilletődött Deák Márkot elég hamar lekapta a pályáról Kántor Sándor, de a hazaiak továbbra is szinte hiba nélkül játszottak, a kaposváriak pedig továbbra sem találták a helyüket az óriási csarnokban és a szurkolók által keltett nagy hangzavarban, akik nagyon sportszerűen, minden jó kaposvári megmozdulást is megtapsoltak. A várakozásnak megfelelően nagyon simán behúzta az első szettet a Rzeszow.

A második játszma Kaszap Tamás ász nyitásával kezdődött, de sokáig nem örülhetett a vezetésnek a Kaposvár. Sajnos a nyitásfogadások továbbra sem voltak pontosak így a játék képe nem változott, de azért már több jó megoldást láthattunk ekkor Bagicséktól. Bátrábban és eredményesebben játszott a kaposvári csapat aminek meg is lett az eredménye, hiszen 18-15-nél sikerült megközelíteni az ellenfelet. Gergye Roland váltotta Hoboth Ákost, és a hazaiak is cseréltek kettőt. Sajnos Csomáék továbbra is sok nyitást rontottak és a jó nyitások sem voltak igazán hatásosak így sajnos nem sikerült közelebb kerülni a lengyelekhez és a második szettet is megnyerték a házigazdák.

Ismét jól kezdett a magyar bajnok, és sikerült tartania a lépést ellenfelével, majd Gergye Roland szorult kisebb ápolásra. Kaszap Tamást Laszczik Iván váltotta és a hazaiak mestere is cserélt. A lengyelek remekül variálták támadásaikat  de így is sikerült 14-13-nál utolérni az öt idegenlégióssal és két hazai játékossal felálló vendégeket. A folytatás már nem alakult ilyen jól, a Rzeszów igazolta, hogy nem véletlenül állnak a lengyel bajnokság második helyén és végül az elvárásoknak megfelelően hozta a mérkőzést.

Sokat nem kesereghet a kaposvári csapat, hiszen a csütörtök reggelig tartó utazás után pénteken fontos mérkőzést játszanak a Közép – Európai Ligában Kaposváron az Anhovo ellen. A nagyon sportszerű és értő lengyel közönség nemcsak saját csapatát, hanem az olykor látványos megoldásokat produkáló és jól küzdő kaposvári csapatot is vastapsban részesítette.

lengyel

Asseco Resovia RZESZÓW (POL)  - KAPOSVÁRI Röplabda SE 3-0 (13, 19, 19)

vezette: Gargasas Audrius(LTU), Anderson Pavel (Rus)

Asseco Resovia RZESZOW: Millar (7), Cernic (11), Akhrem(9), Baranowicz, Grozer(20), Perlowski(4), csere: Ignaczak (libero), Ilic, Grzyb(4), Buszek, Jozefacki (3) edző: Travica Ljubomir,

Kaposvári Röplabda SE: Hoboth(1), Csoma(6), Németh(11), Kaszap(3), Bagics(8), Szabó (2)csere: Deák (libero), Dömötör, Gergye (1), edző: Kántor Sándor

  1. szett: 4-0, 8-2, 16-4, 20-10, 25-13
  2. szett: 0-1, 4-1, 8-2, 8-2, 12-4, 17-11, 18-14, 22-18, 25-19
  3. szett: 0-1, 3-2, 5-5, 8-7, 12-10, 14-13, 20-14, 25-19

Travica Ljubomir: Nagyon sok sérült játékosunk van és megpróbáltam őket pihentetni de ennek ellenére a legjobb csapattal álltunk fel. Nem értettem hogy az elején miért játszott ilyen sok hibával a Kaposvár, az első szettet nagyon könnyen nyertük és nehéz volt a játékosok figyelmét fenntartani. Ez csak az első felvonás volt.

Kántor Sándor: Az első szettben szerintem a játékosok nagy része megilletődötten állt a pályán, sokan nem játszottak még ennyi néző előtt. Amikor felszabadultabban tudtunk játszani akkor már jobban tetszett amit láttam, próbáltam azoknak lehetőséget adni akik eddig kevesebb játéklehetőséget kaptak. Nagyon fontos, hogy minél hamarabb regenerálódni tudjunk a pénteki Anhovo elleni találkozó előtt.

Címkék: Asseco Resovia RZESZOW, KRSE, röplabda, sport