szegfy

- Van jó néhány olyan sportszerető kaposvári, aki eltökélt abban, hogy azokat a nagyokat, akiket példaként lehet állítani a mai fiatalok elé, azokat emléktáblán is mutathassuk be az utódoknak. Szegfy László birkózó pályafutása példa lehet a mai ifjúság számára.- mondta beszédében Szita Károly, Kaposvár polgármestere

A németladi cselédsorból indult és a Los Angeles-i olimpiáig jutott. Hogy Dr. Böszörményi- Nagy Géza és Dr. Bodosi Mihály emléktáblája mellett Szegfy László nevét is márványtábla őrizze, az egykori olimpiai kerettag birkózó, Papp József, kezdeményezte.

- Én úgy éreztem, ha valakinek ott a helye a falon, az a Szegfy László, aki tudott dolog, hogy két olimpián is kint volt 1928-ban Amszterdamban, majd 1932-ben Los Angelesben, és olyan dolgot alkotott, ami az országban egyedülálló dolog, sőt Európában se tudunk hasonlóról, hogy egy olimpikonból mesteredző, ökölvívó szakember legyen.- mondta Papp József.

Az emléktáblát Szita Károly, polgármester és Papp József leplezte le, majd többen koszorúkat helyeztek el. Az alkotás a Magyar Olimpiai Bizottság kiadványában is szerepelni fog.

Címkék: Szegfy László, emléktábla, sport