barosstenisz

Míg szombaton az uraké, addig vasárnap a hölgyeké volt a főszerep a III. Baross Szőnyegáruház Kupán. A mezőnyből a fiatal tehetséges kaposvári lányok sem hiányozhattak, akik partiban voltak a rutinosabb versenyzőkkel.

- Én nagyon szeretek kikapni a 12-14 évesektől, olyan élmény velük játszani, hogy az olyan kimondhatatlan, akkor nem bosszant, ha egy kislány megver, ha velem egykorú, az inkább bosszant - mondta Hornungné Bándi Gabriella.

Érdemes tehát minél kisebb korban ütőt ragadni, így könnyebb felvenni a versenyt az idősebbekkel.

- Sajnos felnőtt korban tanultam meg, ajánlom a fiataloknak, hogy minél előbb kezdjék el, mert sokkal tovább juthatnak el, fontos a szervezetnek, én 30 fölött kezdtem el teniszezni, de azóta próbálok rendszeresen - mondta Dr. Fazekas Istvánné.

Dr. Fazekas Istvánné végül a harmadik helyen zárta a küzdelmeket, csakúgy mint Tóth Margit. A bajnok Hornungné Bándi Gabriella lett, Vajda Nikolett pedig a második helynek örülhetett. A férfiak 50 év feletti korcsoportjában körmérkőzéseket rendeztek.

- Én három számban indultam, az 50+ egyénit megnyertem, abban sikerült jó eredményt elérnem, 100+ párosban döntőbe jutásért játszunk ma, illetve 100 alatti mezőnyben is, Murányi úrral, remélem, itt is, hogy legalább 2. helyet sikerül megszerezni mindkét kategóriában - mondta Hegedüs János.

Hegedüs mögött Horváth István végzett a másodikként, a harmadik helyeken pedig Tóth Zoltán és Fazekas István osztozott.  Az 50 év alattiaknál Sinka Soma győzött, Máté Sándor a második, Kotormán Ákos és Fogta Attila pedig a harmadik lett.

Címkék: Hornungné Bándi Gabriella, Fazekas istvánné, tenisz, Kaposvár, sport