vivicita

A hangulatos fesztivál teljes kaposvári sikert hozott, a nők és a férfiak között is egy-egy atléta diadalmaskodott.

4100-an sorakoztak fel Kaposvár szívében a napsütéses októberi vasárnapon. A közös bemelegítés után nem sokkal eldördült a startpisztoly és a tömeg elindult a 3,2 km-es belvárosi körre.

Csak a rajt 3 és fél percig tartott, amikor az utolsók is elindultak, az élmezőny már 1 km-nél járt. A leggyorsabb futóra kevesebb mint tíz percet kellett várni. A kaposvári Nagy Tamás szakította át a célszalagot. Már nem először nyerte meg a T-Home Vivicitta Városvédő Futást Kaposváron.

- Én is így gondolom, hogy ez elvárás, ezért is jöttem el, viszonylag jól ment a verseny, bár most lábalok ki egy hosszabb sérülésből, achilles ín húzódás 2 hónapja zavar, Molnár Ákos, aki 2. lett, sokáig vezetett, mögötte mentem, a végén sikerült azért megvernem - mondta Nagy Tamás az Építők AC versenyzője.

A hölgyeknél szintén hazai siker született: Czebei Réka nem talált legyőzőre.

- Nagyon örülök neki, hiszen hosszú sérülés után most kezdtem el újra edzeni, nem gondoltam volna, hogy ilyen jól fog menni és ilyen jó időt fogok futni - mondta Csebei Réka az MG Produkt Favorit AC versenyzője.

A kaposvári atléták tehát bizonyítottak és Kaposvár is: ismét kiérdemelte a vidék futófővárosa címet.

- Abszolút a csúcson van, nagyon jól dolgozik a Kaposvári Szabadidősport Egyesület és közösen a Városháza sportosztályával óriási munkát végeztek és ezt a 4100 embert megszerevezték, talán Szeged az, amelyik létszámban közelében van ennek, de Szeged sokkal nagyobb város - mondta Máth istván a Budapest Sportiroda ügyvezetője.

Az iskolák közötti versenyt a kaposvári Kodály iskola nyerte meg a Berzsenyi és a Kisfaludy előtt. A Kaposvár környéki sulik között pedig a kaposmérői Hunyadi általános iskola mozgósította legtöbb tanulóját.

Címkék: vivicita, futás, Kaposvár, sport