Az első két játszmában, fáradt csapat képét mutatta a vendég együttes, de ez elsősorban nem fizikálisan, hanem a koncentráció hiányában mutatkozott meg. Ennek volt köszönhető, hogy viszonylag simán nyerte ezt a két játékrészt a házigazda.

A harmadik szettben javuló játékot mutatott a magyar bajnok: elsősorban a támadások befejezésében voltak pontosabbak a játékosok és mezőnyben is több labda elakadt a kaposvári térfélen. A negyedik szett is szoros küzdelmet hozott, de ezúttal is hazaiak voltak jobbak. A feladó poszton szerepet kapott a fiatal Magyar Bálint is. Némi gyógyír volt kaposvári csapatnak, hogy a ráadás 15 pontig tartó szettet sikerült megnyerni. Nagy József remek blokkjaiért, Schulcz István pedig ponterős játékáért volt dicsérhető ezen a találkozón.

A pénteken kezdődő pozsonyi torna előtt mindenképpen biztató lehet, hogy az alapjátékban - nyitásban, nyitásfogadásban a vereség ellenére is kevesebbet hibáztak a kaposváriak. A reggeli után tehát útra kel a csapat, mert délután mar Pozsonyban lép pályára a kétnapos felkészülési tornán, ahol az osztrák Posojilinca lesz az első ellenfél.

Címkék: szett, játszma, torna, röplabda, sport