díjugratás

A Szabó Anita, ifjabb Kövy András, Szentirmai Péter trió akár még az első helyre is befuthatott volna, de a versenyzők így sem voltak elégedetlenek

Nem várt, szép sikert értek el a somogyi díjugratók az idei magyar bajnokságon. Három tehetséges, válogatott versenyzőnk nem csak egyéniben szerepelt, hanem összeállt egy csapattá, és az előkelő második helyet szerezte meg.

- Ezek a csapatversenyek mindig jók, összetartó célja is van az egésznek. Jó élmény volt, mert eddig nem sok csapatversenyen vettem részt. Ilyenkor az ember figyeli a másikat, drukkol neki. Jó dolog, és örülünk annak, hogy másodikak lettünk - mondta Szabó Anita a kaposvári Lovasakadémia versenyzőnye.

Szabó Anita az idén nagyszerűen teljesített a hazai és a nemzetközi mezőnyben, így a válogatottban is bemutatkozhatott. Ráadásként a magyar bajnokságon egyéniben is az élmezőnyben zárt Very-N nyergében.

- Szerintem jól ment a ló, magabiztos volt. Annyi hátrány volt, hogy előtte héten egy nemzetközi versenyen három napig ment a ló, kondicionálisan elfáradt, és a hibákat ennek tudjuk be. De menni kellett, nem nagyon volt választási lehetőség - tette hozzá Szabó Anita.

Anita az ősszel sem pihen: külföldi versenyek szerepelnek a programjában, majd a decemberi budapesti Világkupán is szerencsét próbál. Az ezüstös somogyi együttes másik alapembere a balatonfenyvesi Szentirmai Péter volt, aki Isti nyergében szerepelt.

- Jól sikerült a verseny, úgy érzem. Én egy 7 éves lóval mentem, ez volt a kvalifikáció a vb-re. A csapat első fordulója lett volna csak kötelező, de mentem a másodikban, ami jobban sikerült, mint az első. Sikerült úgy mennem, hogy a csapatból a legeredményesebb voltam ezzel a fiatal lóval. Jól sikerült - mondta Szentirmai Péter.

A 31 éves sportoló tavaly tenyészversenyt nyert Istivel a 6 éves kategóriában, amivel minősült a belgiumi világbajnokságra is. A taszári tenyésztésű ló csak rutintalansága miatt nem jutott be a döntőbe, de szép jövő előtt áll.

- Régóta lovagolok. Édesapámnak voltak lovai már kisgyermek koromban. Otthon kezdtem lovacskázni, ma pedig már versenyszerűen lovagolok. Kint voltam három évet Németországban, ott sokat tudtam tanulni szerencsére - tette hozzá Szentirmai Péter.

A somogyi csapat harmadik tagja a szintén válogatott ifjabb Kövy András volt. A Zselic-Farm lovasa Úrnő nyergében tette hozzá a részét a szép sikerhez.

Címkék: Szentirmai Péter, Szabó Anita, lovaglás, sport