Közeledik a bajnoki rajt, így az erősítő időszak után lassan már a labda lép elő főszereplővé a Kaposvári Röplabda SE edzésein. A bajnok és kupagyőztes férfi együttes a tervek szerint két nemzetközi felkészülési tornán is pályára lép a Közép-európai Liga kezdetéig.

diamant edz

Még nincs túl a nehezén a kaposvári társaság: a mostani az erősítés legnehezebb hete, így a fiúk csak négy napot edzenek, majd három teljes nap pihenőt kapnak. Az alapozás után aztán már valóban a labda kerül majd a középpontba.

- Most már ott tartunk, hogy a labdás részben mindenki elért oda, hogy elvégezze azokat az ugrásokat, amire szükség van - fogalmazott Kántor Sándor a Kaposvári Röplabda SE vezetőedzője. - Még csak 15 percig bírjuk, de hosszabb időre kell ezt nyújtanunk, mert egy röplabdamérkőzést is másfél, két órán keresztül kell játszanunk.

Hamarosan a közönség is láthatja a csapatot: a szeptember 15-i, Muraszombat elleni edzőmeccs után a jövő hét végén egy hazai rendezésű nemzetközi felkészülési tornán lép pályára az együttes. Egy héttel később pedig Pozsonyban játszanak majd a fiúk. Friss hír, hogy októberben, a Közép-európai Liga első két hazai meccsét, a sportcsarnok elfoglaltsága miatt a Táncsics gimnáziumban vívja majd meg a kaposvári gárda.

- A hangulat nagyon jó, mert a csapat fiatalodott, jó kis társaság ez - teszi hozzá Szabó Alpár. - Az alapozás nehéz volt, mert mindenki fáradt, főleg fejben, de meglesz az eredménye, jók leszünk.

Szabó Alpár több játékot és jó teljesítményt vár magától az új szezonban. A klub céljai viszont nem változnak: a Kaposvári Röplabda SE 2011-ben is szeretné megvédeni első helyét a bajnokságban és a kupában egyaránt.

Címkék: sport, röplabda