joshkuttor

Az élvonalbeli férfi együttes már harmadik hete készül az új szezonra, és eddig a futó- és a kondicionáló termi edzések voltak a középpontban. Szeptemberben már a taktika is egyre nagyobb teret kap majd.

A klubvezetés célja egyértelmű: kis költségvetésből szeretnének szerethető együttest formálni. A fiúk ezért edzenek már harmadik hete, és az elmúlt időszakban alaposan belehúztak a munkába. A bajnokság másfél hónap múlva kezdődik, így még van idő bőven megismerni az új játékosokat.

„Elsősorban nagy mennyiségű futó- és konditermi edzéseket végeztünk, illetve egy profi fitnesz edző segítéségével hetente egyszer végzünk egy súlyzós-gimnasztikás edzést, ami új a srácoknak – mondta honlapunknak Fekete Ádám, aki második évét kezdi a KKK-val vezetőedzőként.

– Örömmel mondhatom, hogy sokat fejlődött a társaság az elmúlt időszakban. A védekezés és támadás alapjait is próbáljuk lerakni, de csak tegnap volt az első olyan edzés, amin tízen voltunk. Megpróbáljuk lerakni azokat az alapokat, amikre a későbbiekben egyre nagyobb hangsúlyt fogunk fektetni. Mint minden sportban, nálunk is a mérkőzéseken derül majd ki, hogy valójában mire vagyunk képesek.

Fiatal, bizonyítani vágyó ez a társaság, ahol kevés a rutinos játékos, amit megpróbálunk az előnyünkre fordítani. A külföldiek nagyban meghatározzák majd a teljesítményünket, róluk még keveset tudunk, az elkövetkező hetekben bizonyíthatnak.”

A hazai fiatalok mellett két amerikai idegenlégiós is érkezett már, igaz, egyelőre csak két hét próbaidőre. A 23 éves irányító, Josh Wilson szerdán érkezett, méghozzá jó ajánlólevéllel, egy német gárdától. A szintén 23 esztendős, 206 centi magas center, Kurt Cunningham csütörtökön csatlakozott az új társakhoz. A válogatott Soós Gábor ma bekapcsolódott a munkába, Fülöp Gábor viszont továbbra is betegséggel bajlódik, így nem készülhet együtt a többiekkel.

A KKK formálódó csapatát a jövő héten már többször is láthatja majd a hazai közönség. Kedden a Boszna Szarajevó érkezik Kaposvárra, a hétvégén pedig megrendezik a Fregatt Kupát, és itt lesz a bajnok és az ezüstérmes, vagyis a ZTE és a Paks csapata is. A Dombóvár visszalépése miatt a negyedik résztvevővel még folynak a tárgyalások.

Fotó: kaposkosar.hu

Címkék: Kosárlabda, KKK, Kaposvár, sport