„Még márciusban, a luganoi Grand Prix-versenyen kerültünk jó kapcsolatba a görög csapattal, és a válogatottjuk meghívott minket egy augusztusi athéni edzőtáborba – mesélte honlapunknak a 26 esztendős kaposvári atléta. - Ez egy újszerű kezdeményezés, a lényege, hogy több nemzet válogatott atlétája együtt tudjon edzeni, versenyezni, gyakorolni, technikázni több edző segítségével - no és nem utolsósorban a lelki és fizikai feltöltődés, illetve a nemzetek közti kapcsolat erősítése is cél volt.”

tormaanett2

Magyarországról hárman utaztak el Görögországba, rajtuk kívül olasz, szerb és görög atléták vettek részt a táborozáson. Kezdetben voltak nehézségek a kulturális különbségek miatt, de a végére egy nagyon jó csapat alakult ki, és könnyen tudtak együtt dolgozni a sportolók. Hasznos volt az edzőtábor, a minél jobb technika elsajátításában rengeteget segítettek a többiek, sokat tanultak egymástól a résztvevők.

tormaanaett1

A tábor ideje alatt rendeztek három versenyt is: két 5 km-es gyaloglást, illetve egy váltót. Az egyik 5 km-es versenyt annál a tónál rendezték meg, ahol a 2004-es olimpián Janicsék nyertek. Torma Anett ott 3. lett, és én is ugyanarra a dobogóra állhatott fel, mint a magyar kajakosok hat éve… Mint kiderült, megadták a módját, mert a görög olimpiai bizottság elnöke, illetve a sportminiszter adta át a díjakat, sőt, az összes görög tv-ben benne voltak a magyar lányok. Anett a másik 5 km-es versenyen és a 8x1 körös váltóversenyen 4. lett.

tormaanett3

És a görögországi tábor után sem volt megállás: a kaposvári sportolónő az elmúlt hétvégén Horvátországban, Muraszerdahelyen indult egy 10 km-es futóversenyen, amit megnyert…

Címkék: Görögország, Torma Anett, sport