Az első helyet a korábbi angol fiatal lovas csapat Európa-bajnok, de már évek óta magyar színekben szereplő Wingrave James szerezte meg, a kaposvári Szabó Anita pedig újoncként az igen előkelő nyolcadik helyen zárt.

A Lovas Akadémia SC Kaposvár válogatott sportolónője és nyolc éves lova, Very-N jó formában várta a kiskunhalasi viadalt, és a várakozásnak megfelelően jól helytállt a magyar bajnokságon is. A somogyi páros az elődöntőben és a középdöntőben is jól teljesített, így bekerült a vasárnapi fináléba, ahol már csak a legjobb húsz lovas próbálhatott szerencsét.

A döntőt több mint ezer néző kísérte figyelemmel a helyszínen, és a két, 150 centis akadályokkal nehezített pálya alaposan feladta a leckét az induló húsz párosnak. Az eredmények összesítése után kiderült, hogy az idei bajnoki címet az Agropoint Kft. válogatott versenyzője, Wingrave James érdemelte ki a 14 éves Agropoint Calirával. A boldog győztes egy vadonatúj Fiat Grande Punto személygépkocsit is átvehetett a pénzdíj mellé, így nem maradt el az autós tiszteletkör sem...

Szabó Anita ezúttal is bebizonyította, hogy helye van a honi élmezőnyben. A 25 éves versenyző az első pályán hibátlanul végigment, a második fordulóban viszont két akadályt levert, de így is az előkelő nyolcadik helyen fejezte be a bajnokságot.

„A négynapos viadalon összesen öt pályát mentünk a lovammal, ebből három hibátlanul sikerült, a másik kettőben pedig 2-2 akadályt vertünk – mondta Szabó Anita. - Ez volt életem első felnőtt magyar bajnoksága, és újoncként, a mezőny legfiatalabb lovával szerepeltem az erős pályákon. Azt hiszem, nem lehetek csalódott.”

Anita legközelebb két hét múlva versenyez: a kaposvári országos tenyészversenyen két lóval, Zengő és Very-N nyergében is rajthoz áll majd.

Fiat díjugrató országos bajnokság, Kiskunhalas. Eredmények
Felnőtt döntő (20 induló). Bajnok: Wingrave James (Agropoint Kft., Agropoint Calira nevű lován, edzője Michael Bullman)10,03 hibapont, 2. Tóth László (Toll '96 Kft., Masni) 12, 3. Técsy Attila (Nyíregyházi Főiskolai SE, Peron) 12,21 … 8. Szabó Anita (Lovas Akadémia SC Kaposvár, Very-N) 19,76.

Címkék: Szabó Anita, díjugratás, sport