A nyári szabadságukról érkező kosárlabdázókat köszöntötte hétfőn reggel Monok Tibor. Nincs eredménykényszer a vezetőség részéről árulta el az ügyvezető, aki azért bízik abban, hogy a sok új játékos lelkesedése meghozza a sikert.

- Ilyen konkrét célkitűzés nincsen, ami helyezés számban kifejezhető, én a tavalyi szakmai színvonalat szeretném elérni, hogy a végsőkig legyen esélyünk arra, hogy a 8 közé kerüljünk és a kaposvári közönség play-offos meccset játsszon, ehhez van meg a feltételünk talán, ha ezt elérjük idén, akkor megtettünk mindent - mondta el MonokTibor ügyvezető.

A fiúk reggel már munkába is álltak. Csak a labdák pihennek. Az eső miatt az atlétika pálya helyett a sportcsarnok megújult parkettjét koptatták a kosarasok.

- Az első két hétben egy ráhangolás lesz, de mint elmondtam itt a fiúknak, ez a ráhangolás sok mindent takar, nagyon kemény munka lesz ebben a két hétben, atlétikapálya, konditerem, terem, elkezdjük szépen a második héttől már a taktikai dolgokat is építgetni és szeptember elsejétől a remények szerint egy, vagy két légiós érkezik és Soós Gábor is csatlakozik a csapathoz, akkor fejezi be  a válogatott a munkát - mondta el Fekete Ádám vezetőedző.

Élvonalbeli csapatunk magyar kerete teljes. Van egy régi-új játékos is. Fülöp Gábor a 2003-2004-es szezonban már játszott a somogyi megyeszékhelyen.

- Megkeresett a Kaposvár és mivel már játszottam itt, jó élmények fűződnek Kaposvárhoz és játéklehetőséget is kaphatok, ezért tértem vissza a kaposvári csapathoz - mesélte Fülöp Gábor.
A csapathoz augusztus végén csatlakozik az amerikai irányító, Josh Wilson és még egy vagy két külföldi játékos érkezésével fog teljessé válni az együttes.

A szeptember 10-12. közötti kaposvári felkészülési tornán, ahol a KKK mellett a Paks, a ZTE és a Dombóvár is pályára lép, a remények szerint mindenki bemutatkozhat. Több edzőmeccs is vár a fiúkra, szeptember 7-én például az európai hírű bosnyák csapat, a Bosna Sarajevo érkezik Kaposvárra. A bajnokság pedig október 9-én rajtol, a KKK a Szombathely otthonában kezdi meg szereplését.

Címkék: Fekete Ádám, Monok Tibor, kosárlabda, KKK, sport