Bőzsöny János együttese a somogyi I. osztályú bajnokság idei ezüstérme után az új évadban megcélozza az első helyet, és a hétvégi rajt előtt remek főpróba volt a hetesi fellépés. A hetesiek pedig saját osztályukban, a megyei harmadik vonalban törnek dobogóra.

Nem borult a papírforma Hetesen: a Magyar Kupa megyei selejtezőjében a vendég nagybajomiak már az első félidőben négy gólt rámoltak be a házigazdának.

- A játékunkban az a lényeg, hogy fusson a labda, járassuk. A hetesiek kulturáltan játszanak, kisebb csapatoknál előfordul, hogy belerúgnak mindenbe, ami mozog, de itt nem ezt tapasztaljuk - mondta Bőzsöny János a Nagybajomi AC edzője.

A nagybajomi együttes az elmúlt évadot a második helyen fejezte be a megyei I. osztályban. Az edző abban bízik, hogy az új szezonban nem engedik majd ki a kezükből a végső győzelmet.

- Nálunk nem volt nagy mozgás, két új játékost igazoltunk. Ketten mentek. Ugyanaz a csapat, és remélem, eredményesebb lesz, és a bajnoki címmel fel is fog kerülni a jövő évben - közölte a bajomi edző.

Hetesen egyelőre még szerényebbek a célok. Az elmúlt időszakban újjászervezett együttes a megyei III. osztályban vitézkedhet majd augusztus második felétől.

- Sajnos kicsit még az elején vagyunk, ma is még hiányoznak meghatározó játékosok. Ebben az osztályban nem lehet elvárni mindenkitől, hogy így legyen. Remélem, a bajnokság során ez már másképp lesz, más lesz a hozzáállás - fogalmazott - Herbel József edző. - A vezetőség elvárása az első három hely megszerzése, ezzel én is elégedett lennék, ha sikerülne.

A két együttes kupa-csatáját végül 8-0-ra nyerték a bajomiak. Wágner 2, Nagy és Csizmadia 2-2, Neubauer pedig 1 gólt szerzett a találkozón.

Címkék: labdarúgás, sport