A Nagyatád kétgólos előnyt tékozolt el a Nagykanizsa ellen. A Balatonszárszó és a Kiskorpád becsülettel küzdve maradt alul, míg a Satelit egy sima hatost kapott a Komlótól. Közben elkezdődtek a Somogy megyei selejtezők is, és a Rákóczi ligacsapata sikerrel vette a somogysárdi akadályt.

Két somogyi csapat élte túl a labdarúgó Magyar Kupa országos főtáblájának első fordulóját. A Mezőcsokonya és a Balatonlelle már készülhet a következő fordulóra, négy másik együttes viszont elbúcsúzott a további küzdelmektől. A Nagyatád kétgólos előnyt tékozolt el a Nagykanizsa ellen. A Balatonszárszó és a Kiskorpád becsülettel küzdve maradt alul, míg a Satelit egy sima hatost kapott a Komlótól. Közben elkezdődtek a Somogy megyei selejtezők is, és a Rákóczi ligacsapata sikerrel vette a somogysárdi akadályt.

Az élvonalban szereplő Rákóczi ligacsapata az elmúlt évben felemásan szerepelt az NB III Dráva-csoportjában. A klubvezetés így a nyári szünetben igyekezett megerősíteni a társaságot.

Pusztai László, a Kaposvári Rákóczi FC klubtitkára elmondta: öt játékosunk volt eddig, most van tíz állandó, akiktől azt remélik, hogy stabilitást adnak az NB III-as csapatnak. A zöld-fehérek fiataljai hétről hétre rutinos felnőtt játékosok ellen küzdhetnek, így biztosított lehet a további fejlődésük is. Pusztai László és Balázs József fiai a hétvégén már tétmeccset játszottak: a megyei harmadosztályú Somogysárd otthonában szerepeltek Magyar Kupa találkozón. A hazaiak a tisztes helytállás reményében léptek pályára.

Vancsura Gábor Somogysárdi együttes edzője elmondta: hosszú idő után úgy néz ki, rendeződött az utánpótlás-kérdés, és el tudnak indulni a megyei III. osztályban. A két együttes összecsapásán az első félidőben még nem született gól. A szünet után aztán eldőlt a győzelem és vele a továbbjutás sorsa is: a Rákóczi 3-1-re nyert. A hazai gólt Fentős szerezte, a kaposvári gárdában Major, Tabi és Balogh volt eredményes.

 

Címkék: zöld-fehérek, Somogysárd, harmadosztály, foci, Rákóczi, sport