A lányok az új vezetőedző, Halász Márta irányításával az atlétika-pályán töltik a délelőttöket, délután pedig a labda is előkerül a városi sportcsarnokban. Hétfőn a BITT négy új játékosa is bekapcsolódott a munkába.

Hamar megizzadtak a kaposvári lányok: a klubvezetés köszöntője és a vezetőedző rövid eligazítása után máris az atlétikapályára sétált a társaság, és elkezdődött az első edzés. A programban hosszabb-rövidebb futások szerepeltek, ami alaposan elfárasztotta a csapat tagjait. A játékosok nem sok kíméletre számíthatnak az előttünk álló hetekben: szeptember elejéig délelőtt és délután is tréningeznek, és a labda csak a csarnokban kerül elő. Az Arany úti sportcentrumban a futó- és az ugróedzések lesznek a főszereplők, emellett természetesen a kondicionáló termet is meglátogatják majd a BITT röplabdázói.

Az első edzésen húszan vetek részt, és bekapcsolódott a munkába a négy új szerzemény is.

A saját nevelésű Balajcza Barbara és Pintér Zsanett - mindketten 22 évesek - több év után költözött vissza Kaposvárra. Pintér az elmúlt szezonban a bajnokság negyedik helyén végzett Székesfehérvári MÁV Előre csapatkapitánya volt, de családi és tanulmányi okok miatt a hazatérés mellett döntött. Balajcza a szintén Extraligás Újpesttől köszönt el egykori klubjának kedvéért. Mindketten a Kaposvári Egyetem hallgatójaként röplabdáznak majd a BITT-ben.

„Nagyon jó volt visszatérni, mert az előző évekhez képest színvonalas körülmények között dolgozhatunk - fogalmazott Balajcza Barbara. - A felkészülés eleje mindig nehéz; túl kell esnünk az első 3-4 héten, utána már sokkal könnyebb lesz. Minél jobb teljesítményt szeretnék nyújtani, és szeretnék minél több tudást átvenni Halász Mártitól. Tőle nagyon sokat lehet tanulni.”

A 21 esztendős Császár Alexandra Baranyából érkezett, és a Pécsi Tudományegyetem testnevelés-szakos hallgatójaként szerepel a továbbiakban Kaposváron. Az éppen hétfőn 21. születésnapját ünneplő Szombathelyi Szandra a Vasasban játszott legutóbb, és ha a két egyesület megállapodik egymással, ő is együttest vált a nyáron. Szandra párja a Diamant gárdájában játszik, így érthető, hogy közelebb szeretne lenni hozzá, ráadásul ő is egyetemre jár majd a somogyi megyeszékhelyen.

„Az biztos, hogy fiatalabb társasággal könnyebb dolgozni. Lehet, hogy kevesebbet tudnak, de több ambíció és akaraterő van bennük. Remélem, hogy ugyanilyen kitartással csinálják végig az augusztust, mint ezt az első edzést. Most elég nagy a társaság, mivel idehoztuk a juniorokat és az ügyesebb serdülőket is, így a délutáni edzés mindig megbontva tartjuk. Két társaság lesz: az egyik két órát edz, a másik 1 óra 45 percet, hogy tudjunk érdemi munkát is végezni” - mondta az első edzés után az egykori 37-szeres válogatott Halász Márta.

A BITT együttesének tagjai augusztusban két somogyi strandröplabda-tornán is részt vesznek, szeptember második hétvégéjén pedig egy felkészülési tornát rendeznek, ha legalább négy együttes összejön. A lányok a szeptember végi nyitó fordulóban a Kalocsát fogadják majd.

Címkék: BITT, röplabda, sport