Az egyhetes nemzetközi tornán három kontinens 25 országából csaknem 200 csapat szerepel, és 11 korcsoportban, 18 pályán küzdenek egymással a résztvevők.

A vasárnapi beérkezés után hétfőn már reggel nyolc órától pattogott a labda Kaposváron és környékén, elkezdődött a hatodik nemzetközi futballfesztivál. Új helyszínként Mezőcsokonya és Hetes is bekapcsolódott a csaknem egy hétig tartó meccsdömpingbe, és először szerepelnek ciprusi és venezuelai együttesek a tornán.

A hivatalos megnyitó-ünnepségen ismét kitett magáért a somogyi megyeszékhely. A résztvevő nemzetek képviselői egy-egy zászlóval vonultak be a küzdőtérre a telt háznyi közönség előtt. A vendégeket Szita Károly polgármester és Nyilasi Tibor korábbi válogatott labdarúgó köszöntötte, Kenéz Ádám fesztivál-igazgató pedig megnyitotta a rendezvényt. Ezt követően a látványtánc Európa-bajnokság és a Látványsport-fesztivál legjobb gyakorlatait is láthatták az érdeklődők.

A hivatalos nyitómérkőzést az U16-os korosztályban a Kaposvári Rákóczi együttese játszotta az olasz Brescia csapatával, és a kétszer harminc perces derbi végül 1-1-es döntetlennel ért véget. A meccsdömping szombatig tart: a döntőket az utolsó két napon rendezik. A somogyiak szeretnének az elmúlt évek hagyományainak megfelelően szerepelni, így több korosztályban is számíthatunk dobogós helyezésre.

Kapcsolódó anyagok

Címkék: YFF, sport