Az igazi szenzációt azonban a válogatott erőcsatár, Hendlein Roland megszerzése jelenti, igaz a játékosnak még egy hónap opciója van külföldre szerződni.

A 24 éves, 208 cm magas játékos legutóbb 14 pontot, 6 lepattanót átlagolt a Kaposvár színeiben és bármikor képes extra teljesítményre. Januárban például, amikor a kaposváriak bombameglepetésre nyerni tudtak Fehérváron, 24 pontot szerzett, 82%-os hatékonysággal.
"A miért választotta éppen az Albacompot?" kérdésre a 3-as és 4-es poszton egyformán használható játékos azt mondta, az edző személye, a klub hagyományai és céljai, valamint a csapatban játszó barátai, Simi és Ádi tették számára könnyűvé a választást.

heindlein

Dzunics Braniszlav rövid székfoglalójában annyit mondott, hogy szépen formálódik új csapata. A magyar mag jó erőkből áll, hiszen a válogatott keretbe Hendlein, Hanga és Keller is meghívót kapott, és nem kétséges, hogy Simon Balázs is a legjobbak közé tartozik a magyar mezőnyben. És akkor még nem beszéltünk a rutinos Bódiról és az U20-as bajnokcsapat szépreményű fiataljairól. Báne szerint ez a fiatal csapat három jó szellemű, megfelelő képességű külföldivel kiegészülve (a kívánságlistán 2-es, 3-as és 5-ös poszt szerepel) nagy dolgokra lehet képes.

A sajtótájékoztatón jelen volt a csapat másik új szerzeménye, a 18 éves, 201 cm magas, U18-as válogatott, kettes poszton szereplő Gorzsás Krisztián is, aki a legutóbbi szezonban több mint 31 pontos átlagot ért el a korosztályos bajnokságban. Vele kapcsolatban jegyezte meg Halm Rolland, a csapatot működtető Kft. ügyvezetője, hogy szeretnék tehetséges fiataljaikat jól menedzselni, fokozatosan beépíteni, Hanga és Keller példájára alapozva. Egyéb szempontok mellett ezért is esett a vezetők választása Dzunicsra, akinek fontos feladata lesz a fiatalok egyéni fejlesztése is. Halm Roland hangot adott annak a reményének is, hogy a formálódó csapat jobban szerepel majd a bajnokságban, mint legutóbb és érdemes lesz a szponzoroknak az Albacompot támogatniuk jövőre is.

Címkék: sport