A 49 esztendős, földrajz-testnevlés szakos pedagógus szeretne olyan együttest kialakítani, amely ezután is megállja a helyét az élvonalban. Azt szokták mondani, háromféle edző van. A nevelőedző, az igazoló edző és a fogalmatlan edző. Én megpróbálom a nevelőedző kategóriába betenni magam…

Sisa Tibor valóban letette a névjegyét az utánpótlásban és a felnőtt labdarúgásban is. A 49 esztendős futballedző korábban Tatabányán, Kispesten és Diósgyőrben ért el sikereket, az U19-es válogatottat pedig az Európa-bajnoki bronzéremig vezette. A pályafutás következő állomása immár Kaposvár.

rákóczi 06150000.jpg

A Rákóczi az elmúlt öt évben Prukner László irányításával sikerrel őrizte meg a helyét az élvonalban. A következő szezontól sokan féltik a csapatot, az új vezetőedző nincs könnyű helyzetben a felkészülés kezdete előtt. Sisa Tibor hozzátette: örül, hogy a klubvezetők és a szurkolók sem támasztanak olyan igényeket a csapattal szemben, amelyek nem teljesíthetőek. A futballedző a Rákóczi utánpótlását is felügyeli majd, így a tehetséges fiatalok nagy lehetőség kapujában állnak.

Sisára felügyeleti szerep vár a Bene Akadémián, és tanácsaival segíti majd az edzők munkáját. Az első csapat június utolsó hetében kezdi majd meg a felkészülést, a bajnokság pedig július végén kezdődik majd.

Címkék: sport