Gosztonyi 1997-ben a kaposvári Mézga FC-ben kezdett focizni, ahonnan öt évvel később a Kaposvári Rákoczi FC-hez igazolt. 2006-ban került fel a fővárosi MTK csapatához, ahol három évvel később mutatkozhatott be a felnőtt csapatban NB I-es mérkőzésen a Győri ETO FC ellen. Ebben a szezonban tizenegy mérkőzésen lépett pályára. A következő szezonban a Szombathelyi Haladás csapata ellen megszerezte élete első NB I-es gólját. A 2009-es bajnokságban tizenhárom meccs alatt összesen ötször talált be az ellenfél kapujába Gosztonyi.

gosztonyi

A fiatal tehetség 2010 februárjában igazolt az olasz AS Bari csapatához, fél plusz három éves szerződést kötött. 2010. április 11-én mutatkozott be új csapatában, a 77. percben Barretót váltotta. Még egy mérkőzésen szerepelt, a Juventus ellen 19 percet kapott. A Bari anyagi okok miatt nem élt opciós jogával.

Dr. Mezey Györgytől megtudtuk, hogy a fiatal játékosnak elsősorban Farkas II-öt kell majd pótolnia, de egyaránt bevethető a jobb és bal szélen is. Gosztonyi szerepelt a legutóbbi U20-as labdarúgó-világbajnokságon bronzérmet szerzett magyar labdarúgó-válogatottban is - adta hírül a fehérvári klub hivatalos honlapja.

A Videoton keretében tehát Nikolics, Alves, Vasziljevics és Szakály Dénes után tehát újabb volt kaposvári játékos kapott helyet.

Fotó: vidi.hu.

Címkék: sport