A vendégek előbb a somogyi sport helyzetéről kaptak tájékoztatást, majd a megyeszékhely kiemelt egyesületei kerültek terítékre. Szita Károly polgármester elmondta: a szabadidősport területén is nagy előrelépést vár.

Somogy megye sportja nem csak sokrétű, hanem eredményes is - hangzott el a Megyeháza címertermében. A megye vezetése az elmúlt évekhez hasonlóan sportbarát, így támogatja a verseny-, a diák- és a szabadidősportot is.

- Mi azért a szegénységünk mellett igyekeztünk mindent megtenni annak érdekében, hogy a sportot segítse a megye, segítsék a várost, sokszor erőn felül is - fogalmazott Sárdi Árpád a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke.

A megye sportolói több sportágban is világbajnoki címig jutottak 2009-ben. A nem olimpiai sportágak kiemelkedően teljesítettek.

- Sportszövetség 26 van a megyében, élsport szintű tevékenység még egyszer ennyi sportágban folyik - közölte Lomnici Atila a Somogy Megyei Önkormányzat Sport Iroda vezetője.

A program a Rákóczi Stadionban folytatódott, ahol Kaposvár sportja került terítékre. Szita Károly polgármester elmondta: a közgyűlés kiemelten támogatja a Rákóczi, a Diamant és a KKK csapatát. Az élsport mellett a szabadidősport is legalább annyira fontos.  

- Ahhoz, hogy a legtöbb Kaposvárit sikerüljön rávenni, hogy tegyen valamit az egészségért, megfelelő infrastruktúra kell, ebben a város nagyon nagyot lépett előre az elmúlt öt-hat esztendőben - tette hozzá Szita Károly Kaposvár polgármestere.

A dunántúli sportújságírók a kérdésekre is választ kaptak, és abban mindenki egyetértett, hogy megfelelő utánpótlás nélkül nem lehet hosszú távon sikereket elérni.

Címkék: sport