Diamant Humennébe megy

A mérkőzés részletes közvetítését itt olvashatja!

A címvédő kaposvári együttes 3:1 arányban győzött a Kalo-Méh Kecskemét otthonában, így már csak egy mérkőzést kell nyernie ahhoz, hogy megszerezze története 12. magyar bajnoki címét.

A kecskemétiek jól tudták: hazai pályán mindenképpen nyerniük kell ahhoz, hogy életben maradjanak az aranyesélyeik. Az alföldi gárda ennek szellemében kezdte a mérkőzést, és az első szettben izgalmas küzdelem végén az előnyt is megszerezte. Sokáig fej-fej mellett haladt a két együttes, aztán ellépett a házigazda. 11:11 után már négy pont is volt a kecskemétiek előnye, a Diamant ezután már csak futott az eredmény után. A 25:21-es eredményt Dorcsák alakította ki.

A térfélcsere után már az elején igyekezett magához ragadni a kezdeményezést a címvédő. Skorics blokkjával már 10:7-re vezetett a Diamant, ezután azonban zsinórban hat hazai pont következett. A somogyiak 18:18 után, Németh pontjával jutottak újra előnyhöz, 21:21-es állást követően pedig Kántor bombája és Skorics ász-nyitása lódította meg újra a vendégek szekerét. A végén szervát rontott a Kalo-Méh, így 25:22-re nyert a Diamant, és ezzel egyenlített.

Zarka Péter legénységének hangulatán és játékkedvén sokat segített a szettnyerés, és a fiúk a folytatásban egyre pontosabban röplabdáztak. A Kecskemét 8:13 után még egyenlíteni tudott, majd újra Kochék kerültek lépéselőnybe. A csereként beállt Laszczik remek nyitásokkal hálálta meg a bizalmat, Nagy József pontjával pedig újra a játszmagyőzelem kapujába jutott az együttes. Kántor pontjával 25:21 arányban bizonyult jobbnak a Kaposvár.

A kecskemétiek nagyon bíztak a negyedik szettben, de ekkor már a somogyiak is belelendültek. Sokáig szorosan alakult az eredmény, a második technikai szünet után aztán a vendégek szereztek négypontos előnyt. A 39 esztendős Kántor Sándor ismét csak igazolta klasszisát, a hazaiak pedig bosszantó nyitás-hibákkal könnyítették meg riválisuk helyzetét. A Kalo-Méh 23-24-re még felzárkózott a végén, majd Somodi is a hálóba szervált, amivel el is dőlt a meccs sorsa.

A döntő harmadik mérkőzését szombaton 12 óra 30 perctől játsszák a kaposvári városi sportcsarnokban. Ha ismét nyer a Diamant, immár 12. magyar bajnoki címét ünnepelheti.

Kalo-Méh Kecskemét - Diamant Kaposvár 1:3 (21, -22, -21, -23)

Kecskemét, 500 néző. V.. Adler, Mocsnik.

Kecskemét: Tóth I G., Bagics, Dorcsák, Tóth II. G., Csala, Somodi. Csere: Szabó T. (liberó), Farkas, Rapi. Vezetőedző: Gyurkó Sándor.

Kaposvár: Koch, Skorics, Nagy J., Németh F., Kántor, Nagy J. Csere: Dömötör (libero), Hoboth, Laszczik. Vezetőedző: Zarka Péter.

A három győzelemig tartó párharc állása 2-0 a Diamant javára.

Címkék: diamant, röplabda, sport