A Kaposvári Sportiskola hét fiatal versenyzővel vett részt az orosházi serdülő rangsorversenyen. A 13 esztendős Kovács Márk az első mérkőzésen egy kabai birkózót győzött le, és a folytatásban sem állította meg senki. Az ifjú reménység már megfogalmazta idei céljait is. - Kaposváron szeretném megnyerni a szabad magyart, ősszel pedig rangsorversenyen és a kötöttfogású magyar bajnokságon is hasonló eredményeket elérni - hangsúlyozta Kovács Márk.

A Kasi birkózó-szakosztályában nem csak az ifik és a serdülők, hanem a legkisebbek is nagyszerű eredményeket érnek el.

- A diák korosztályunk elég erős országos viszonylatban is, sok a tehetség, ők egymást húzzák a jó eredmények elérése érdekében - mondta Kajtán László edző. - És van is látszata az itt folyó munkának.

A kaposváriak az orosházi viadal után is folytatták jó sorozatukat. A diákolimpia döntőjében Kiss Krisztina, Kiss Alexandra és Tóth Patrícia is aranyérmet szerzett. Banicz Vivien és Járfás Luca pedig a dobogó harmadik helyére állhatott fel.

A felnőtt kötöttfogású birkózók második válogató versenyén a Nehézatlétikai SE sportolói remekeltek: az 55 kg-os súlycsoportban Knipli Csongor az első, Borsos Dávid pedig a második helyen végzett.

Címkék: KASI, sport