Diamant Humennébe megy

Már a bajnoki döntőre készül a Diamant együttese. A fiúk nemzetközi előkészületi mérkőzésekkel hangolnak a Kecskemét elleni fináléra: a hétvégén Varasdon nyertek öt szettes találkozót, szerdán este fél héttől pedig a Muraszombatot látják vendégül a városi sportcsarnokban.

A Diamant együttese gond nélkül jutott tovább a negyeddöntőből és az elődöntőből is. A fiúk még szettet sem veszítettek, és a Veszprém elleni párharcban fokozatosan egyre jobb formába lendültek. A döntőre azonban újra fel kell majd pörögni.

- Nagyon nehéz úgy formát időzíteni, hogy csúcsformában voltunk, aztán pihenő lesz, aztán ismét csúcsra kell járatni a fiúkat - fogalmazott Zarka Péter vezetőedző. - Remélem, a fiúk ezt átérzik, felnőnek a feladathoz, és a maximumot hozzák majd.

Az elődöntő mérkőzésein a kezdőhatosban kapott helyet a tavaly nyáron igazolt Németh Ferenc. A fiatal feladó-átló három meccsen 41 pontot szerzett.

- Úgy érzem, a legnehezebb talán az első mérkőzés volt, utána már felszabadultak, figuratívak voltunk és kijátszottuk azt, ami bennünk van - mondta Németh Ferenc. - Mindenképpen az önbizalmamat erősítette ez a három mérkőzés, és remélem, ezután is kapok bizalmat, amit meg is tudok hálálni.

A kaposváriak az elődöntő után három nap pihenőt kaptak, az elmúlt hétvégén pedig Horvátországban hangoltak a fináléra. Németh Ferenc első kupagyőzelme után az első magyar bajnoki címét is szeretné elhódítani.

- Abszolút motivál, nem mindegy, hogy valaki második vagy első, megpróbálom az előnyömre fordítani - tette hozzá a játékos.

A Kecskemét elleni finálé április 18-án, vasárnap kezdődik, méghozzá nem túl sportbarát módon, 12 óra 30 perckor, a kaposvári városi sportcsarnokban. A párharc három győzelemig tart, és ha minden a tervek szerint alakul, a Diamant hazai pályán ünnepelheti majd újabb elsőségét.

Címkék: röplabda, diamant, sport