A tél legnagyobb és legfontosabb viadalán ott voltak a kaposvári Favorit MG Produkt AC atlétái is. A legjobb szereplést Lukács Mátétól várták a kaposváriak.

A Favorit MG Produkt AC négyszázasa eddig a versenyig fokozatosan javuló , kiváló formát mutatott, amit a hazai ranglistán elfoglalt második helye és közel másfél másodperces egyéni csúcsa is jelzett. Ranglista helyezésével a legerősebb futamba került a ranglista vezetőjével együtt. A várakozásnak megfelelően nagy csatát vívtak ellenfelével egészen háromszáz méterig, onnan fokozatosan lépett el esélyesebb társa, így végül a második helyen ért célba a kaposvári futó.

Ezüstérmével pályafutása első felnőtt érmét szerezte Lukács Máté és megerősítette felnőtt válogatott keret tagságát a szabadtéri felnőtt Európa bajnokságra készülő csapatban. A Favorit MG Produkt AC másik fiatalja a junior korú Szalai Gergő első felnőtt országos bajnokságán vehetett részt. A nagyon erős távolugró mezőnyben a döntőbe jutás volt a cél, ami ha nehezen is de sikerült. A nyolcas döntőben már nem sikerült az előre lépés és végül a nyolcadik helyen végzett a kaposvári ugró.

Címkék: sport