Rákóczi ankét

Ne csak nézzen, hanem szurkoljon is. Ezt várná a Kaposvári Rákóczi tavasszal a lelátó közönségétől. Természetesen a drukkereknek is vannak elvárásaik. Minderről, no meg a szakmai elképzelésekről, az új fiúk bemutatkozásáról szólt a Rákóczi Baráti Kör által szervezett, immár hagyományos szurkolói ankét.

Mindig lép egyet előre a Baráti Kör, akik évek óta lelkesen szervezik az idegenbeli mérkőzésekre az utakat, felköszöntik a jubiláló játékosokat, és próbálnak jó kapcsolatot ápolni a klubbal. Ezúttal az amúgy is jó hangulatú ankéton nemcsak a fűtött terem, hanem frissítő, pogácsa, és ingyenes tombola is várta az érdeklődőket, akik Jutasi Róbert könyvét is elnyerhették. Kérdések is akadtak, legjobban a klub ügyvezetője, Illés János állta a sarat a végig kellemes légkörű beszélgetésen. Az új fiúk közül leginkább Oláh tudott kommunikálni a szurkolókkal, hiszen az olasz Fabries, a bosnyák Culum, illetve a szerb Atanasijevic nem beszéli a nyelvünket. Oláh Lóránt viszont nagyon szeretné bizonyítani, nem lett rosszabb futballista, mint két éve volt.

- Igen, amikor elmentem innen, akkor azt gondoltam, hogy én vagyok a világ legerősebb embere, nem tud ártani nekem senki, aztán hamar kizökkentettek a harmóniámból, és rosszul sült el az igazolásom - mondta Oláh Lóránt. - Én bízom benne, hogy a kaposvári környezetben újra visszakerülök a régi kerékvágásba.

A szurkolók többsége bízik abban, hogy a tavasz legalább olyan eredményes lesz, mint az ősz, és sikerül erős középcsapatként végezni.

- Én mint egy törzsszurkoló azt várom, hogy az igazolások váltsák be a hozzájuk fűzött reményt, sikerüljön egy remek rajtot venni, és hasonlóan eredményes legyen a tavaszi idény, mint az őszi volt - fogalmzott Leukó Kornél.

A pálya most még leginkább egy UFO-k által megszállt területre hasonlít, a gabonakörök helyett hólabirintusokkal, ám a jövő hét végén már biztosan bajnoki meccs zajlik majd a stadionban, jön a Budapest Honvéd a tavaszi nyitányon.

Címkék: labdarúgás, Rákóczi, sport