Dunaújvárosban sem hibázott a Diamant Kaposvár férfi röplabdacsapata. A somogyiak magabiztos, 3:0 arányú győzelmet arattak a magyar bajnokság középszakaszának negyedik összecsapásán. Zarka Péter legénysége végig nagyszerűen összpontosított, a második szettben mindössze hét pontot engedélyezett ellenfelének!

A dunaújvárosiak Kecskemét elleni győzelme, illetve a kaposvári szettnyerés mindenképpen óvatosságra intette a címvédőt, így a somogyiak teljes összpontosítással készültek a Dunaferr elleni idegenbeli mérkőzésre. Nagyon jól kezdte a találkozót a vendégcsapat, így Ruffing Péternek 13-9-nél ki kellett kérnie az első idejét, majd 21-14-nél is megtette ezt, de így sem tudta megakadályozni a kaposváriak részsikerét.

A második szettre még magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a Diamant, aminek alapos verés lett a vége A kaposváriak mindössze hét pontot engedtek ellenfelüknek! A szett vége felé Csoma Krisztián váltotta a remekül játszó Kovács Zoltánt.

A záró felvonásra is maradt még elszántság a kaposváriaknál, így ha kicsit szorosabban is, de végül ez a játszma is vendégeké lett. A hazaiak edzője cserékkel próbálta felrázni együttesét, de ezúttal sem sikerült megtörni a remekül játszó Diamant lendületét.

Sokat nem pihennek a kaposváriak, hiszen pénteken a másik hazai rivális a Kecskemét otthonában vendégszerepelnek.

DUNAFERR SE – DIAMANT KAPOSVÁR 0-3 (-16, -7, -16)

Vezette: Hóbor Béla, Donkó  Zoltán

Dunaferr SE: Szabó (1), Baróti (11), Hatvany A.(3),Tomanóczy  (4), Lukács (2), Tóth A. (3) csere: Pápai (libero), Johansson, Bokor E., Hatvany Zs. Edző: Ruffing Péter

DIAMANT: Kaposvár: Koch (2), Nagy (9), Kovács (4), Kántor (6), Skoric (13), Németh (11), Csere: Dömötör (libero), Csoma (4). Vezetőedző: Zarka Péter

Zarka Péter: Mindig a kötelező  győzelmek a legnehezebbek, úgy érzem, ma sikerült felnőnünk a feladathoz.

Címkék: Diamant, röplabda, sport