Sport fórum

A szervezők megye vezető labdajáték-csapatainak képviselőit hívtzák meg, akik őszintén beszéltek helyzetükről és lehetőségeikről.

A Megyeházán megrendezett sportfórumon először a csurgói férfi kézilabdacsapat kerüólt terítékre. A dél-somogyiak 2008-ban sporttörténelmet írtak azzal, hogy feljutottak az élvonalba, ma pedig már egyre többen ismerik őket...
Buday Ferenc, a Csurgói KK vezetőedzője így fogalmazott:
- Őszintén megmondva mellbevágó volt, hogy nehezen tudunk meccseket játszani, az ország egyik részében vagyunk eldugva. Igazából, amikor ide kerültem, nem tudtam, hova menjek. Először Csorna maradt képben, aztán szembesültem vele, hova megyek. Fel kell vállalnunk, hogy nekünk kell többet utazni.  

Az elmúlt évben kivívta a bennmaradást a csurgói társaság, azóta pedig még tovább izmosodott, és jelenleg az ötödik helyen tanyázik. A stabil támogatói körnek köszönhetően csak a munkára összpontosítanak a dél-somogyiak, és a csapatszellem is remek. Buday hozzátette: - A pozitív tendencia dominál, ha van egy-egy főzés vagy kimegyünk a Gyékényesi-tóra futni és grillezni –a csapatépítés jól megy, nem akarok és nem is kell rendőrnek lenni, azt viszont megkövetelem, hogy jól dolgozzanak. Nem apácák vagyunk, hanem gladiátorok, így néha be-becsúszik egy-egy indulatszó.

A Diamant Kaposvár férfi röplabdacsapata az elmúlt 18 évben 11-szer nyert bajnokságot és 12 alkalommal Magyar Kupát. Gelencsér László, a Diamant Kaposvár szakmai igazgatója elmondta:
- Minden évben azt szeretnénk, hogy az előző évet teljesítsük túl. Most külső körülmények akadályoztak meg bennünket ebben. A támogatók mellettünk állnak, ez nem befolyásolja az eredményességet, a játékosállomány helyzete viszont befolyásoló tényező.

Az együttes hosszú ideje a nemzetközi porondon is szerencsét próbál - több-kevesebb sikerrel. - Bebizonyosodott az elmúlt években, hogy annyira kiegyensúlyozott a Közép-európai Liga, hogy ha bekövetkezik egy-egy váratlan vereség, azt már nem tudjuk behozni. - tette hozzá Gelencsér. A Kaposvári Rákóczi futballcsapata 2004 nyarán jutott fel újra az élvonalba, és azóta is az NB I-es mezőny tagja. Horváth Miklós, a Kaposvári Rákóczi FC elnöke elmondta:
- Másra nem építhet, csak a saját erőre, kútfőre. Somogy megyét három h-snak tartom, halmozottan hátrányos helyzetűnek, és az élsportban ez behatárolja a szponzorációs lehetőségeket. Nem versenyképesek anyagi téren a megyei csapatok. A futballban a költségvetésünk tizedrésze az átlagos költségvetésnek, ami az NB I-ben jellemző.

A Kaposvári Kosárlabda Klub vezetése szintén helyi edzőre és tehetségekre próbál éípteni, így örömteli a tény, hogy a nagyegyesületek támaszkodnak a saját utánpótlásukra is. A jelenlegi gazdasági helyzetben talán ez a legjobb befektetés.

Címkék: sport