A Somogyi Sportmúzeum és a Somogy Megyei Sportszövetség rendezvényén ezt követően a legeredményesebb labdajáték-csapatok kéviselői beszéltek munkájukról és lehetőségeikról.

A filmet a Kapos Sport stábja készítette a somogyi sport elmúlt öt évéről. A szerkesztők nehéz helyzetben voltak, hiszen sikeres éveket tudhat maga mögött a megye. Nem volt könnyű kiemelni a sok remek teljesítmény közül a legjobbakat.
Németh Lajos, a Somogy Megyei Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke elmondta, alapvetően jó úton halad Somogy sportja, a film is mutatja, mennyi érték van. Széles a bázis, sok az élsportoló. Egyedül az aggasztja, hogy a somogyi tehetségeket nehéz itthon tartani, hosszú távon, a csapatsportágaknál ez nagyon fontos lenne.

Sportmúzeum

A Somogyi Sportmúzeum és a Somogy Megyei Sportszövetség rendezvényén elhangzott: a múzeum tavaly 1 millió forintos támogatást kapott az Önkormányzati Minisztériumtól, és jó helyre került a pénz. Tóth Dezső, a Somogy Megye Sportmúzeumáért Alapítvány kuratóriumi elnöke szerint megfelelőképpen ebből az 1 millió forintból sikerült a filmet előállítani, elvégezték a tatarozást, amit 13 éve nem sikerült, és sok más dolgot, amire a múzeumnak szüksége van.  A múzeum vezetői abban bíznak, hogy az új film, az internetes megjelenés és a nyomdai anyagok is segítenek abban, hogy még népszerűbb legyen az állandó kiállítás.
- Szeretnénk még több látogatót látni a múzeumban. Az anyag 3300 tárgy, amit meg tudunk mutatni, szívesen látjuk a vendégeket is - tette hozzá Tóth Dezső.

A pénteki rendezvényen a filmbemutató után sportfórumot is tartottak: a legeredményesebb somogyi labdajáték-csapatok képviselőit hívták meg helyzetértékelő beszélgetésre. Sárdi Árpád, a Somogy Megyei Sportszövetség elnöke elmondta, Somogy megye sportéletéről nem csak a sajtóban tájékoztatják az érdeklődőket, hanem találkozók formájában is. A fórumon a Rákóczi, a KKK, a Diamant és a Csurgói KK vezetői, illetve edzői tájékoztatták a megjelenteket egyesületükről.  A megye sporttérképen a kézilabdázóknak köszönhetően egyre markánsabb szerepet kap Csurgó.

Buday Ferenc, a Csurgói KK vezetőedzője szerint a mi sporttársadalmunkban jelen van, hogy a sportolók nem csak a munkát, a hasznot is lefölözik.
- Én azért dolgozom, hogy ne így legyen, ebben a kisvárosi környezet sokat segít - tette hozzá a vezetőedző. A sportfórumról bővebben a vasárnapi Kapos Sport számol be.

Címkék: sport