A BITT Kaposvár NB I-es együttese decemberben háromszor győzött: előbb a Kalocsát verte 3-0-ra, majd az egyik legnagyobb ellenlábas Egert idegenben 3-2-re, aztán az Újbudát Kaposváron, 3-1.re. A csapat 11 győzelemmel és 4 vereséggel – ragyogó hajrájának köszönhetően – megnyerte az NB I alapszakaszát. Az ezt követő középszakasz tétje az Extraligába kerülés. A tehetséges Rák Rebeka a csapat legponterősebb játékosa, és nagy részt vállalt az alapszakasz megnyerésében. Fiatal kora ellenére mér a csapat egyik vezéregyéniségének számít. Somogy megyében az elmúlt év legjobb utánpótlás leány röplabdázójának választották.

„Nehéz volt a szezonkezdet, a felkészülést kevesen kezdtük meg, de aztán menet közben játékba lendültünk – mondta Rák Rebeka a díjátadó ünnepséget követő beszélgetésen. – A legjobbkor vettük át a vezetést a tabellán, és nagyon örültünk annak, hogy végül megnyertük az alapszakaszt. Nem titkoljuk, hogy szeretnénk visszakerülni az Extraligába, annak ellenére, hogy fiatal a csapatunk. Remélem, sikerrel járunk. Én még csak négy éve röplabdázom előtte atletizáltam. Nem bántam meg a váltást, és remélem, az érettségi után is tudom folytatni a játékot. Kéősbb szeretnék egy erősebb csapatba igazolni, és bizonyítani ott is.”

A felnőtt férfiak között Kozma Károly tekéző kapta a legtöbb szavazatot. Az utánpótlás-korcsoportban Pataki Fanni úszó és Kovács Bence birkózó érdemelte ki az elismerést.

Címkék: sport