A Mágusok ebben a szezonban még nem botlottak, a Tüskevár is csak egyszer, a címvédő ennek ellenére csupán a negyedik a tabellán. Nagy volt az izgalom a 11. forduló előtt, rögtön kiderül, hogy melyik csapat fogott ki jobb napot.

Megyei kosár


A tavalyi aranyérmes Tüskevári SE és az idei pontvadászat listavezetője, a Kaposplast Mágusok feszült egymásnak a Táncsics gimnázium tornacsarnokában. A Mágusok csapata nem volt teljes, egyik legjobbjuk, Hernesz Péter eltörte a kezét múlt héten, de a Tüskevárban is akadtak hiányzók.

A mérkőzés a várakozásoknak megfelelően nagy izgalmakat hozott, az első felvonásban a Tüskevár húsz, míg a Mágusok 25 pontot termelt. A második negyedben aztán beindult a Tüskevár, Fehér Iván vezérletével hét triplát szórtak a fiúk, aminek köszönhetően a félidőben már 51-39-re vezettek. Ezt a különbséget már nem tudták ledolgozni a Mágusok, akik így elszenvedték első vereségüket az idei bajnokságban. A stabilan játszó bajnokcsapat megérdemelten győzött 104:88 arányban. A Tüskevárban Fehér Iván 42, Kun Kenéz 27, Domonkos 22 pontot szerzett, a másik oldalon Babócsai volt a legeredményesebb 26 pontjával.

A 11. forduló további eredményei:
Somogyjád – Baglyok 103-79
Nagyatád – Toldi Grund 76-73
Volga BC – Baglyok 86-78
Meló-Diák KK – Fiat KK 84-95
ATM VTP – Barcs 65-77

Címkék: sport